Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 139

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2217 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 9%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskkarré skiva 2 cm 600.0 gram 42%
Olivolja 0%
Lökmarinad:
Rödlök 1.0 styck 3%
Vitvinsvinäger 2.5 dl 2%
Strösocker 6.0 msk 15%
Oregano torkad 0.5 tsk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Vatten 1.0 dl 0%
Köttmarinad:
Mexikansk kryddblandn. 2.0 tsk 1%
Limejuice 0.5 cl 0%
Exotisk juice 1.0 dl 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Oregano torkad 0.5 tsk 0%
Tillbehör:
Tacoskal 16.0 gram 3%
Avokado 1.0 st stor 30%
Lime färskpressad 2.0 styck 1%
Kockskolan:
Så lagas fläskkarré > Äts ej
Om tacos, tortillas > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 tim 20 min + 10 tim )
- Lökmarinering: Skala och skiva rödlök. Mosa oregano och blanda alla marinadingredienserna i en plastpåse (eller skål). Låt stå i 6 timmar och sedan i kyl över natt.
- Köttmarinering: Putsa och tärna köttet. Mosa oregano och finhacka lök. Blanda alla ingredienser väl i en skål. Ställ i kylskåp över natt.
- Nästa dag: Sätt ugnen på 175ºC.
- Lägg fläskköttet med marinad i en gryta. Sätt på grytlocket. Sätt in i ugn i cirka 3 timmar tills köttet är mört. Smaka av med salt och peppar. Strimla köttet med en gaffel.
- Värm upp taco i ugnen några minuter.
- Skala och skiva avokado. Klyfta lime.
- Lägg upp ingredienserna på olika fat och låt gästerna servera sig själva.
Kockens kommentar
Tacoskal är rostade vikta tortillas. Läs mer > Om tacos.Fler recept inom Tacoskal, nachos
Liknande recept som Karibisk fläsktaco med marinerad rödlök
-
Taco med köttfärs i tacoskal
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tacos med ankbröst och svart böndip
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalkonnachos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nachostallrik (nachotallrik)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vild taco
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tacos med kräftor och exotiska frukter
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karibisk fläsktaco med marinerad rödlök
Tid: 5 tim 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tacosallad
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: