Marinerad fläskkotlett med vitvinsbräserad paprikakapris

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Marinerad fläskkotlett med vitvinsbräserad paprikakapris

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskkotlett m. fettkant

4.0 

st stora

Matfett till stekning

2.0 

msk

 

Marinad:

 

Vatten

2.5 

liter

Salt

0.5 

dl

Farinsocker

1.0 

dl

Svartpeppar hel

12.0 

korn

Lagerblad

4.0 

blad

 

Sallad:

 

Paprika röd-gul-grön

3.0 

styck

Gul lök

2.0 

st stora

Salladskapris

16.0 

styck

Torrt vitt vin

2.5 

dl

Olivolja

 

 

Peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

Smör normalsaltat

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så lagas kotlett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Neethlingshof Cabernet Sauvignon

Smakrikt rött vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 702

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2807 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 618 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskkotlett m. fettkant 4.0 st stora 55%

Matfett till stekning 2.0 msk 7%

 

Marinad:

Vatten 2.5 liter Äts ej

Salt 0.5 dl Äts ej

Farinsocker 1.0 dl Äts ej

Svartpeppar hel 12.0 korn Äts ej

Lagerblad 4.0 blad Äts ej

 

Sallad:

Paprika röd-gul-grön 3.0 styck 3%

Gul lök 2.0 st stora 5%

Salladskapris 16.0 styck 1%

Torrt vitt vin 2.5 dl 6%

Olivolja 0%

Peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 19%

Smör normalsaltat 2.0 msk 7%

 

Kockskolan:

Så lagas kotlett > Äts ej

Tillagning (25 min + 12 tim )

  1. Marinering: Lägg lagerblad, svartpeppar, socker, salt i vattnet i en kastrull. Koka upp och låt marinaden kallna. Lägg i kotletterna och ställ kallt i 12 timmar.
  2. Dag 2: Skala och koka potatisen mjuk. Mosa och tillsätt en klick smör och salt.
  3. Rensa under tiden paprika och skär i bitar. Skala och skiva lök.
  4. Sallad: Hetta upp olja i stekpanna på medelhög värme och stek paprika, lök och kapris i cirka 3 minuter. Tillsätt vin. Låt småkoka i cirka 5 minuter tills vätskan blivit simmig, lite trögflytande. Undvik att salta pga sältan i kotletterna. Peppra eventuellt.
  5. Stek: Ta ut kotletterna ur marinaden. Hetta upp matfett i stekpanna och stek ena sidan i 7 minuter, vänd och stek den andra sidan i 4 minuter.

Kockens kommentar

Salladskapris är stora kapris, som brukar finnas i butikernas delikatessdiskar. Vanligtvis säljs de marinerade i olja med kryddor. De används, som namnet anger, i sallader eller i gryträtter o.d. Salladskapris har mildare smak än små burkkapris.

Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett

Liknande recept som Marinerad fläskkotlett med vitvinsbräserad paprikakapris