Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 702

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2807 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskkotlett m. fettkant 4.0 st stora 55%
Matfett till stekning 2.0 msk 7%
Marinad:
Vatten 2.5 liter Äts ej
Salt 0.5 dl Äts ej
Farinsocker 1.0 dl Äts ej
Svartpeppar hel 12.0 korn Äts ej
Lagerblad 4.0 blad Äts ej
Sallad:
Paprika röd-gul-grön 3.0 styck 3%
Gul lök 2.0 st stora 5%
Salladskapris 16.0 styck 1%
Torrt vitt vin 2.5 dl 6%
Olivolja 0%
Peppar 0%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 19%
Smör normalsaltat 2.0 msk 7%
Kockskolan:
Så lagas kotlett > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min + 12 tim )
- Marinering: Lägg lagerblad, svartpeppar, socker, salt i vattnet i en kastrull. Koka upp och låt marinaden kallna. Lägg i kotletterna och ställ kallt i 12 timmar.
- Dag 2: Skala och koka potatisen mjuk. Mosa och tillsätt en klick smör och salt.
- Rensa under tiden paprika och skär i bitar. Skala och skiva lök.
- Sallad: Hetta upp olja i stekpanna på medelhög värme och stek paprika, lök och kapris i cirka 3 minuter. Tillsätt vin. Låt småkoka i cirka 5 minuter tills vätskan blivit simmig, lite trögflytande. Undvik att salta pga sältan i kotletterna. Peppra eventuellt.
- Stek: Ta ut kotletterna ur marinaden. Hetta upp matfett i stekpanna och stek ena sidan i 7 minuter, vänd och stek den andra sidan i 4 minuter.
Kockens kommentar
Salladskapris är stora kapris, som brukar finnas i butikernas delikatessdiskar. Vanligtvis säljs de marinerade i olja med kryddor. De används, som namnet anger, i sallader eller i gryträtter o.d. Salladskapris har mildare smak än små burkkapris.
Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett
Liknande recept som Marinerad fläskkotlett med vitvinsbräserad paprikakapris
-
Fläskkotlett helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ungslagade karrékotletter i krämig sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskkotlett med saffransrisoni
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Stekt fläskkotlett med rostade tomater, vitlök och borlottibönor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskkarré med råstekt klyftpotatis, bakad schalottenlök och vitlökscreme
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chilimarinerad fläskkarré med nudelsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Falsk pekinganka, fläskkarré modell anka
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tonkatsu, friterad panerad fläskytterfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt skivad fläskkarré
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan