Persiljemarinerad kall fläskkarré med tomatsalsa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Persiljemarinerad kall fläskkarré med tomatsalsa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskkarré benfri

1.0 

kilo

Persilja finhackad

3.0 

dl

Salt och svartpeppar

 

 

Senap fransk osötad

 

 

Hushållssnöre

 

 

 

Salsa:

 

Tomater

3.0 

st stora

Gul lök

2.0 

styck

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Persilja

3.0 

kvistar

Koriander färsk

3.0 

kvistar

Strösocker

1.0 

msk

Vitvinsvinäger

3.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Matbröd

8.0 

skivor

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskkarré >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Etnico Red Blend

Smakrikt rött vin

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 648

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2591 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 6%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 461 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskkarré benfri 1.0 kilo 64%

Persilja finhackad 3.0 dl 1%

Salt och svartpeppar 0%

Senap fransk osötad 0%

Hushållssnöre %

 

Salsa:

Tomater 3.0 st stora 4%

Gul lök 2.0 styck 4%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Persilja 3.0 kvistar 0%

Koriander färsk 3.0 kvistar 0%

Strösocker 1.0 msk 2%

Vitvinsvinäger 3.0 msk 0%

 

Tillbehör:

Matbröd 8.0 skivor 24%

 

Kockskolan:

Så lagas fläskkarré > Äts ej

Tillagning (10 min + 10 tim )

  1. Förbered dag 1: Finhacka persilja. Skär karrén i 1 cm tjocka skivor på längden, utan att skära helt igenom. 
  2. Blanda persilja med salt och svartpeppar och tillsätt detta mellan karréskivorna. Bind ihop karrén med snöre och lägg i plastpåse. Bind ihop. 
  3. Lägg påsen i en kastrull med täckande vatten. Koka upp och låt sjuda på svag värme i 4 timmar. Ta ur påsen, låt svalna och låt ligga kallt i kylskåp över natt.
  4. Dag 2: Skala, finhacka lök, vitlök. Blada av koriander och persilja. Finhacka. Skär tomaterna i små bitar. Blanda socker med vinäger. Blanda ingredienserna. Salta lätt.
  5. Skär köttet på tvären, lägg upp och bred på lite senap på skivorna.

Kockens kommentar

Var försiktig med koriander, den har speciell och kraftfull smak som inte alla tycker om.

Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett

Liknande recept som Persiljemarinerad kall fläskkarré med tomatsalsa