Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 648

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2591 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 6%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskkarré benfri 1.0 kilo 64%
Persilja finhackad 3.0 dl 1%
Salsa:
Tomater 3.0 st stora 4%
Gul lök 2.0 styck 4%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Persilja 3.0 kvistar 0%
Koriander färsk 3.0 kvistar 0%
Strösocker 1.0 msk 2%
Vitvinsvinäger 3.0 msk 0%
Tillbehör:
Matbröd 8.0 skivor 24%
Kockskolan:
Så lagas fläskkarré > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 10 tim )
- Förbered dag 1: Finhacka persilja. Skär karrén i 1 cm tjocka skivor på längden, utan att skära helt igenom.
- Blanda persilja med salt och svartpeppar och tillsätt detta mellan karréskivorna. Bind ihop karrén med snöre och lägg i plastpåse. Bind ihop.
- Lägg påsen i en kastrull med täckande vatten. Koka upp och låt sjuda på svag värme i 4 timmar. Ta ur påsen, låt svalna och låt ligga kallt i kylskåp över natt.
- Dag 2: Skala, finhacka lök, vitlök. Blada av koriander och persilja. Finhacka. Skär tomaterna i små bitar. Blanda socker med vinäger. Blanda ingredienserna. Salta lätt.
- Skär köttet på tvären, lägg upp och bred på lite senap på skivorna.
Kockens kommentar
Var försiktig med koriander, den har speciell och kraftfull smak som inte alla tycker om.
Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett
Liknande recept som Persiljemarinerad kall fläskkarré med tomatsalsa
-
Fläskkotlett helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ungslagade karrékotletter i krämig sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskkotlett med saffransrisoni
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Stekt fläskkotlett med rostade tomater, vitlök och borlottibönor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskkarré med råstekt klyftpotatis, bakad schalottenlök och vitlökscreme
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chilimarinerad fläskkarré med nudelsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Falsk pekinganka, fläskkarré modell anka
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tonkatsu, friterad panerad fläskytterfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt skivad fläskkarré
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan