Champagnemelon (efterrätt) ¤

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Champagnemelon (efterrätt) ¤

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 12

Vattenmelon

1.0 

styck

Mousserat vin

1.0 

flaska

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 42

Kcal / portion: 108

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1296 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 257 gram)

Ingredienser

Visa:

Vattenmelon 1.0 styck 63%

Mousserat vin 1.0 flaska 37%

Tillagning

  1. Skär ett hål som knappt passar till trattröret. Tryck ner tratten i hålet. Stor risk för att det läcker champagne om hålet inte passar tratten precis.
  2. Fyll på lite champagne då och då och låt det sakta sjunka ner i frukten. Det tar normalt flera dagar att fylla frukten, så var ute i god tid, gärna en vecka i förväg.
  3. När melonen är fylld, tryck ner champagnekorken i hålet.
  4. Skär upp frukten och servera.

Kockens kommentar

Man kan använda andra melonsorter och allehanda drycker att fylla melonen med. Väljs starksprit till exempel vodka används högst halva mängden för att inte spritsmaken skall dominera över fruktsmaken.

Fler recept inom Färsk frukt och bär

Liknande recept som Champagnemelon (efterrätt) ¤