Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 42

Kcal / portion: 108

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1296 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vattenmelon 1.0 styck 63%
Mousserat vin 1.0 flaska 37%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Skär ett hål som knappt passar till trattröret. Tryck ner tratten i hålet. Stor risk för att det läcker champagne om hålet inte passar tratten precis.
- Fyll på lite champagne då och då och låt det sakta sjunka ner i frukten. Det tar normalt flera dagar att fylla frukten, så var ute i god tid, gärna en vecka i förväg.
- När melonen är fylld, tryck ner champagnekorken i hålet.
- Skär upp frukten och servera.
Kockens kommentar
Man kan använda andra melonsorter och allehanda drycker att fylla melonen med. Väljs starksprit till exempel vodka används högst halva mängden för att inte spritsmaken skall dominera över fruktsmaken.
Fler recept inom Färsk frukt och bär
Liknande recept som Champagnemelon (efterrätt) ¤
-
Exotisk enkel fruktsallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lyxig fruktsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med vispgrädde och basilika
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rabarber på höjden
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jordgubbs- och mascarponeknyten (utan socker)
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Canderel
-
Aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar i lime (utan tillsatt socker)
Tid: 10 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Chokladdoppade jordgubbar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan