Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 214

GBR (GI) / port: 0
Recept: 857 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 15%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Skinka kokt tjock skiva 4.0 skivor 21%
Smör 4.0 msk 45%
Kaffe nybryggt 1.0 dl 0%
el. vatten 0%
Ägg 4.0 styck 29%
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Värm upp rikligt med matfett i en stekpanna på hög värme. Bräck (stek hastigt) skinkskivorna så att de blir lätt brända i kanterna.
- Sås: Ta ur skinkan ur pannan. Tillsätt kaffe eller vatten och låt koka ner till cirka halv volym.
- Stek under tiden ägg i en annan stekpanna på medelvärme i smör.
- Servera skinka med sås och ägg. garnera med hackad kryddgrönt.
Kockens kommentar
Denna amerikanska sås skall egentligen tillredas med en kopp hett kaffe i stället för med vatten. Namnet "red-eye-gravy" kommer från den svagt rödaktiga cirkel ("ögat") av fett som brukar synas på ytan, efter det att såsen kokats ner.
Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg
Liknande recept som Bräckt brunchskinka med red-eye-gravy
-
Koka ägg - grundrecept
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Japanska marinerade kokta ägg
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade ägg, förlorade ägg
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Frityrpocherade ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade panerade friterade ägg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte naturel, kokt ägg i form
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte med smak, ägg i form
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt ägg, vändstekt ägg - by the book
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf sur le plat, shirred eggs - ägg på fat stekt i ugn på proffsens vis
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Egg Benedict - original (Ägg Bénédictine)
Tid: 10 min (+ 15 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan