Bräckt brunchskinka med red-eye-gravy

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bräckt brunchskinka med red-eye-gravy

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Skinka kokt tjock skiva

4.0 

skivor

Smör

4.0 

msk

Kaffe nybryggt

1.0 

dl

el. vatten

 

 

Ägg

4.0 

styck

Salt och peppar

 

 

Bladkryddor finhackad

 

 

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 214

GBR (GI) / port: 0

Recept: 857 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 15%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 118 gram)

Ingredienser

Visa:

Skinka kokt tjock skiva 4.0 skivor 21%

Smör 4.0 msk 45%

Kaffe nybryggt 1.0 dl 0%

el. vatten 0%

Ägg 4.0 styck 29%

Salt och peppar 0%

Bladkryddor finhackad 0%

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Värm upp rikligt med matfett i en stekpanna på hög värme. Bräck (stek hastigt) skinkskivorna så att de blir lätt brända i kanterna.
  2. Sås: Ta ur skinkan ur pannan. Tillsätt kaffe eller vatten och låt koka ner till cirka halv volym.
  3. Stek under tiden ägg i en annan stekpanna på medelvärme i smör.
  4. Servera skinka med sås och ägg. garnera med hackad kryddgrönt.

Kockens kommentar

Denna amerikanska sås skall egentligen tillredas med en kopp hett kaffe i stället för med vatten. Namnet "red-eye-gravy" kommer från den svagt rödaktiga cirkel ("ögat") av fett som brukar synas på ytan, efter det att såsen kokats ner.

Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg

Liknande recept som Bräckt brunchskinka med red-eye-gravy