Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 429

Kcal / portion: 500

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1500 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 34%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Smör normalsaltat 50.0 gram 24%
Vispgrädde 2.0 dl 48%
Sirap mörk 0.5 dl 15%
Strösocker 0.5 dl 13%
Kockskolan:
Om kolasås > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
För detaljerad beskrivning, se recept > Kolasås grundrecept. Ljus sirap = ljusare sås.
- Lägg alla ingredienserna i en kastrull. Låt småkoka (utan lock) i cirka 20 minuter, tills den fått fin brun, blivit lagom tjock och fått god kolasmak.
- Servera såsen varm.
Kockens kommentar
Kolasås passar till allehanda efterrätter, till glass, varm frukt, fruktkompott, tårtor och liknande. Läs mer > Om kolasås.
Alternativ
Fler recept inom Karamellsås, kolasås
Liknande recept som Mörk kolasås gjord på sirap
-
Kolasås - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mörk kolasås gjord på sirap
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jappsås, en enkel mörk kolasås
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sauce caramel, karamellsås
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Butterscotch sauce, hemlagad ljus kolasås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan