Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 266

Kcal / portion: 299

GBR (GI) / port: 14
Recept: 598 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 46%
Fibrer: 6%
Ingredienser
Strösocker 1.0 dl 64%
Kakaopulver 1.0 dl 26%
Salt 0.5 krm 0%
Standardmjölk (röd) 1.0 dl 10%
el. vatten 0%
Kockskolan:
Om chokladsås > Äts ej
Om efterrättssåser > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Blanda socker, kakao och salt i en kastrull. Tillsätt mjölk eller vatten och rör om så att allt blandas.
- Låt koka upp under omrörning. Låt sjuda cirka 5 minuter på svag värme tills såsen är blank och slät.
- Kraftfull smak passande att ringlas varm eller kall över glass och efterrätter.
Kockens kommentar
Utblandad med mjölk och socker blir det en "drickchoklad". Önskas söt chokladsås, se recept via länk nedan. Läs mer > Om chokladsås/-glasyr.Alternativ
Fler recept inom Chokladsås
Liknande recept som Skarp chokladsås
-
Söt chokladsås av choklad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krämig söt chokladsås
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Hot fudge, amerikansk chokladsås
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Skarp chokladsås
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fyllig söt chokladsås med vaniljsmak
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan