Skarp chokladsås

Foto: Arla ¤

Skarp chokladsås

Lägg till ingredienser

Mängd sås dl: 2

Strösocker

1.0 

dl

Kakaopulver

1.0 

dl

Salt

0.5 

krm

Standardmjölk (röd)

1.0 

dl

el. vatten

 

 

 

Kockskolan:

 

Om chokladsås >

 

 

Om efterrättssåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 266

Kcal / portion: 299

GBR (GI) / port: 14

Recept: 598 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 46%

Fibrer: 6%

(Tillagad portion: 112 gram)

Ingredienser

Visa:

Strösocker 1.0 dl 64%

Kakaopulver 1.0 dl 26%

Salt 0.5 krm 0%

Standardmjölk (röd) 1.0 dl 10%

el. vatten 0%

 

Kockskolan:

Om chokladsås > Äts ej

Om efterrättssåser > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Blanda socker, kakao och salt i en kastrull. Tillsätt mjölk eller vatten och rör om så att allt blandas.
  2. Låt koka upp under omrörning. Låt sjuda cirka 5 minuter på svag värme tills såsen är blank och slät.
  3. Kraftfull smak passande att ringlas varm eller kall över glass och efterrätter.

Kockens kommentar

Utblandad med mjölk och socker blir det en "drickchoklad".  Önskas söt chokladsås, se recept via länk nedan. Läs mer > Om chokladsås/-glasyr.

Alternativ

Söt chokladsås av choklad

Krämig söt chokladsås

Fyllig söt chokladsås

Hot fudge

Kolasås grundrecept

Fler recept inom Chokladsås

Liknande recept som Skarp chokladsås