
Hot fudge, amerikansk chokladsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 357

Kcal / portion: 393

GBR (GI) / port: 14
Recept: 2356 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 13%
Kolhydrater: 54%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Strösocker 3.0 dl 48%
Standardmjölk (röd) 2.0 dl 5%
Kakaopulver 1.0 dl 7%
Mörk choklad 60-69% 100.0 gram 23%
Smör kallt 55.0 gram 17%
Vaniljextrakt konc. 1.0 tsk %
Kockskolan:
Om chokladsås > Äts ej
Om knäck och kola > Äts ej
Skapat av: kryddan
Kock: Kockskolan
Tillagning
Se film, klicka på "Test Kitchen" under bilden.
- Finhacka choklad. Skär smör i 8 bitar (à ~7g), men håll det kallt.
- Smält socker i mjölk i en tjockbottnad kastrull på medelvärme. Vispa runt i 5-6 minuter tills sockret löst upp sig helt.
- Sänk värmen till låg när mjölken börjar bubbla runt kanten. Tillsätt kakao och vispa ut till homogen massa.
- Ta av från plattan och rör ner choklad. Låt vila i 3 minuter. Vispa smeten tills all choklad löst upp sig och bildat en jämn smet.
- Tillsätt smör, en bit i taget och vispa ut det kraftfullt i smeten. Smöret gör såsen stabilare, tjockare och glansigare. Vispa ner vaniljextrakt.
- Serveras varm till glass och andra desserter.
- Såsen kan frysas i 1 månad. Fryst sås värms försiktigt i micro eller på plattan tills varm och flytande.
Kockens kommentar
Fudge är en mjuk (inte seg) kola med lite grynig konsistens med amerikanskt ursprung. Som sås benämnd hot fudge. Läs mer > Om knäck och kola.Alternativ
Fler recept inom Chokladsås
Liknande recept som Hot fudge, amerikansk chokladsås
-
Söt chokladsås av choklad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krämig söt chokladsås
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Hot fudge, amerikansk chokladsås
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Skarp chokladsås
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fyllig söt chokladsås med vaniljsmak
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan