Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 397

Kcal / portion: 400

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1200 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 32%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Japp konfekt } 4.0 bitar 40%
Grädde 2.0 dl 60%
Kockskolan:
Om kolasås > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Smält försiktigt jappen i grädden under omrörning på medellåg värme.
- Serveras varm.
Kockens kommentar
Såsen är enkel att göra och fungerar som en kolasås till allehanda efterrätter, till exempel friterad banan. Läs mer > Om kolasås.
Alternativ
Fler recept inom Karamellsås, kolasås
Liknande recept som Jappsås, en enkel mörk kolasås
-
Kolasås - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mörk kolasås gjord på sirap
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jappsås, en enkel mörk kolasås
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sauce caramel, karamellsås
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Butterscotch sauce, hemlagad ljus kolasås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan