Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 96

Kcal / portion: 130

GBR (GI) / port: 1
Recept: 519 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ansjovis-/sardellfiléer 15.0 styck 31%
Gul lök hackad 1.0 dl 4%
Kapris hackad 1.5 dl 9%
Rödbetor inlagda 3.0 dl 17%
Äggula 4.0 styck 39%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Hacka ansjovisfiléer och lägg dem i en liten ring mitt på varje tallrik. Ringen ska vara så stor att en äggula får plats inuti.
- Lägg lök, kapris och hackade rödbetor i ringar runt om ansjovisen. Placera till sist äggulan i mitten och servera.
Fler recept inom Påsksill
Liknande recept som Solöga/Fågelbo
-
Champagnesill
Tid: 15 min (+ 36 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sturegallerian
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Äppelsill med ingefära
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Matjesgravad strömming med ägg och rödlök
Tid: 1 tim (+ 18 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjesröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Örtagårdssill
Tid: 5 min (+ 2 tim 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan