Svensk Ägg Bénédictine

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Svensk Ägg Bénédictine

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

4.0 

styck

Ättikssprit 12%

1.0 

msk

Salt

2.0 

tsk

Skinka kokt tjock skiva

4.0 

skivor

Formfranska

4.0 

skivor

 

Tillbehör:

 

HP-sås?

 

 

Worcestershiresås?

 

 

Ketchup?

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 157

Kcal / portion: 170

GBR (GI) / port: 1

Recept: 679 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 7%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 108 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 4.0 styck 37%

Ättikssprit 12% 1.0 msk Äts ej

Salt 2.0 tsk Äts ej

Skinka kokt tjock skiva 4.0 skivor 27%

Formfranska 4.0 skivor 31%

 

Tillbehör:

HP-sås? 0%

Worcestershiresås? 0%

Ketchup? %

 

Tillagning (15 min )

  1. Pochera ägg. Se detaljerad beskrivning recept > Pochera ägg.
  2. Skär bort kanterna på brödet. Stek skivorna i smör i en stekpanna, eller brödrosta skivorna.
  3. Lägg skinka och ägg på brödet. Servera gärna HP-sås, worcestershiresås och ketchup som tillbehör för den som önskar.

Kockens kommentar

Detta är en svensk kopia av originalet Egg Benedict.

Alternativ

Pochera ägg

Egg Benedict - originalet

Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg

Liknande recept som Svensk Ägg Bénédictine