Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 157

Kcal / portion: 170

GBR (GI) / port: 1
Recept: 679 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 7%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 4.0 styck 37%
Ättikssprit 12% 1.0 msk Äts ej
Salt 2.0 tsk Äts ej
Skinka kokt tjock skiva 4.0 skivor 27%
Formfranska 4.0 skivor 31%
Tillbehör:
HP-sås? 0%
Ketchup? %
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Pochera ägg. Se detaljerad beskrivning recept > Pochera ägg.
- Skär bort kanterna på brödet. Stek skivorna i smör i en stekpanna, eller brödrosta skivorna.
- Lägg skinka och ägg på brödet. Servera gärna HP-sås, worcestershiresås och ketchup som tillbehör för den som önskar.
Kockens kommentar
Detta är en svensk kopia av originalet Egg Benedict.
Alternativ
Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg
Liknande recept som Svensk Ägg Bénédictine
-
Koka ägg - grundrecept
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Japanska marinerade kokta ägg
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade ägg, förlorade ägg
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Frityrpocherade ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade panerade friterade ägg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte naturel, kokt ägg i form
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte med smak, ägg i form
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt ägg, vändstekt ägg - by the book
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf sur le plat, shirred eggs - ägg på fat stekt i ugn på proffsens vis
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Egg Benedict - original (Ägg Bénédictine)
Tid: 10 min (+ 15 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan