Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 752

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3010 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 2%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfärs 800.0 gram 31%
Gul lök hackad 1.0 styck 2%
Mjölk 3.0 dl 6%
Havregryn 0.5 dl 2%
Potatismjöl 2.0 msk 3%
Vetemjöl 1.0 msk 1%
Salt 1.0 msk 0%
Svartpeppar nymald 1.0 tsk 0%
Ingefära mald 1.0 tsk 1%
Muskot riven 2.0 krm 0%
Kryddnejlika mald 1.0 tsk 0%
Ströbröd 1.0 dl 7%
Sås:
Portvin 4.0 dl 20%
Kalvfond koncentrerad 4.0 msk 3%
Blåbärssylt 1.0 dl 6%
Matlagningsmjöl 0.5 msk 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 18%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Skala och finhacka lök. Blanda färs med övriga ingredienser utom ströbröd till en slät smet. Variera kryddning enligt egen smak. Forma ovala portionsbiffar. Rulla dem i ströbröd.
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Stek biffarna i panna i lite matfett på medelhög värme, tills de fått en fin gyllenbrun yta.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Lägg biffarna i en smord ugnsfast form och efterstek i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt dem sedan ligga och vila i några minuter innan servering.
- Sås: Häll portvin och fond i en kastrull. Reducera (koka ner) vätskan till halva mängden. Tillsätt blåbärssylt och lite matlagningsmjöl. Låt koka ett par minuter.
Fler recept inom Kycklingvingar och övrigt i ugn
Liknande recept som Benlösa fåglar med blå portvinssås (kycklingburgare)
-
Stekta kycklingfärsbiffar med quinoa och currykeso
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Hickorykryddade kycklingvingar
Tid: 35 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Benlösa fåglar med blå portvinssås (kycklingburgare)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kyckling moussaka
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan