Mango- och limeglaserat kycklinglår

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mango- och limeglaserat kycklinglår

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklinglårfilé

8.0 

styck

Mango

1.0 

st stor

Chilifrukt färsk

1.0 

styck

Lime färskpressad

1.0 

styck

Creme fraiche

3.0 

msk

Matfett (smör)

1.0 

msk

Salt och vitpeppar

 

 

 

Sås:

 

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Matlagningsgrädde

2.0 

dl

Kycklingfond konc.

2.0 

msk

Ananasjuice

3.0 

msk

Curry ¤

0.5 

tsk

Steksky (+ev vatten)

 

 

 

Tillbehör:

 

Råris

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Jules Muller Riesling Réserve

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 153

Kcal / portion: 652

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2607 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 427 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklinglårfilé 8.0 styck 24%

Mango 1.0 st stor 8%

Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%

Lime färskpressad 1.0 styck 0%

Creme fraiche 3.0 msk 6%

Matfett (smör) 1.0 msk 4%

Salt och vitpeppar 0%

 

Sås:

Smör normalsaltat 2.0 msk 7%

Matlagningsgrädde 2.0 dl 12%

Kycklingfond konc. 2.0 msk 3%

Ananasjuice 3.0 msk 1%

Curry ¤ 0.5 tsk 0%

Steksky (+ev vatten) 0%

 

Tillbehör:

Råris 3.0 dl 34%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Mangosalsa: Skala och skär mango i tärningar. Hacka chili fint. Lägg allt i en skål och riv över skal från lime och pressa över juice. Blanda med crème fraiche och lite salt.
  3. Hetta upp matfett i stekpanna och stek kycklinglåren hastigt på hög värme, tills de fått fin stekyta.
  4. Salta och peppra lätt och lägg över i en ugnsfast form. Häll över steksky och skeda över mangosalsan. Ställ in kycklingen i ugnen och efterstek i 15-20 minuter. 
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  6. Sås: Smält smör, tillsätt kycklingfond, grädde och juice. Smaka av med curry, salt, peppar och gärna med lite steksky.  Låt småkoka till lagom konsistens. 

Kockens kommentar

Om inte chili finns att tillgå så går det bra att byta ut den mot några stänk tabascosås. 

Vill man inte ha en alltför söt sås utan istället föredrar en lite mer sötsur currysås, så kan ananasjuicen bytas ut mot limejuice.

Fler recept inom Kycklingben i ugn

Liknande recept som Mango- och limeglaserat kycklinglår