Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 671

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2683 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 12%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grisfötter kokta 4.0 styck 62%
Vetemjöl 2.0 msk 2%
Ägg 2.0 styck 5%
Ströbröd 7.0 msk 9%
Smör normalsaltat 50.0 gram 14%
Grönkål:
Grönkål fryst 200.0 gram 2%
Ättikssprit 12% 1.0 tsk 0%
Strösocker 2.0 tsk 1%
Salt 0%
Tillbehör:
Rödbetor inlagda 4.0 dl 4%
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Häll vetemjöl med lite salt på en tallrik och ströbröd på en annan tallrik. Vispa upp ägg med en gaffel i en djup tallrik.
- Vänd grisfötterna först i vetemjöl, doppa dem sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Låt paneringen torka en stund.
- Värm grönkål och smaksätt med lite ättika, salt och socker.
- Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna på medelvärme tills smöret börjar fräsa. Stek grisfötterna runt om, tills paneringen fått en fin gyllenbrun färg. Passa så att inte värmen är för hög, för att inte hårdbränna paneringen.
Kockens kommentar
Grisfötter aladåb (i gelé) är klassisk mat bl.a. på julbordet. Överblivna grisfötter paneras och steks med fördel någon av mellandagarna.
PASSAR TILL
Fler recept inom Kötträtter till jul
Liknande recept som Panerade stekta grisfötter
-
Griljerad kokt julskinka utan ben
Tid: 3 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Köttbullar (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saftigaste julskinkan
Tid: 24 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapsgriljering av julskinka (senapsgriljera)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Magnus griljering
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Apelsingriljering
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkspanna
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Örtgriljering
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkgriljering med äpple och ingefära
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Dopp i grytan
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan