Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Mörk choklad

150.0 

gram

Mörk choklad

150.0 

gram

Mashmallows

1.0 

förp.

Strössel

2.0 

burkar

Träspett

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 442

Kcal / portion: 752

GBR (GI) / port: 24

Recept: 3006 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 15%

Kolhydrater: 73%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 170 gram)

Ingredienser

Visa:

Mörk choklad 150.0 gram 27%

Mörk choklad 150.0 gram 27%

Mashmallows 1.0 förp. 33%

Strössel 2.0 burkar 11%

Träspett %

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (30 min )

  1. Bryt blockchokladen i bitar och lägg de olika smakerna för sig i två rostfria skålar. Häll upp strössel (gärna i olika smaker) i skålar.

  2. Koka upp vatten i en kastrull och sänk ner en av skålarna i taget i vattenbadet tills all choklad har smält. Trä på en mashmallows på varje träspett och doppa dem i chokladen.

  3. Låt chokladen stelna något (så att den inte droppar av) innan mashmallowsen doppas i strösslet. Sätt spetten i ett högt glas eller i en karaff för att chokladen ska stelna.

  4. Servera mashmallowsen direkt från spetten eller tag av dem från spetten och lägg dem dekorativt på en tallrik.

Kockens kommentar

Krokodil+elefant = krokofant.

Ur En Julesaga av Jenny Bergdahl:
Det fanns en gång en hund. En liten hund, som var så liten att människor ibland inte ens kunde se honom med blotta ögat. Hans namn var Jojjo och han var av rasen Uppfluffad Minihund. ....Det var ingen kanin han hade lyckats fånga, utan en Krokofant! En Krokofant var bland de farligaste djuren i hela skogen.

Fler recept inom Julgodis

Liknande recept som Krokofanter