Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Jäst färsk

13.0 

gram

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Mjölk

5.0 

dl

Anis, fänkål eller kummin

1.0 

tsk

Salt

0.5 

tsk

Sirap ljus

1.0 

dl

Hjorthornssalt }

0.5 

tsk

Grahamsmjöl

2.0 

dl

Rågsikt

3.0 

dl

Vetemjöl

5.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 259

Kcal / portion: 791

GBR (GI) / port: 19

Recept: 3166 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 44%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 305 gram)

Ingredienser

Visa:

Jäst färsk 13.0 gram 0%

Smör normalsaltat 50.0 gram 11%

Mjölk 5.0 dl 9%

Anis, fänkål eller kummin 1.0 tsk 0%

Salt 0.5 tsk 0%

Sirap ljus 1.0 dl 14%

Hjorthornssalt } 0.5 tsk 0%

Grahamsmjöl 2.0 dl 13%

Rågsikt 3.0 dl 20%

Vetemjöl 5.0 dl 33%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim 50 min )

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret, häll på mjölken och värm degspadet till fingervärme, 37 grader.

  2. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, sirap, hjorthornssalt och mjöl. Låt degen jästa under bakduk i cirka 1 timme.

  3. Tag upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 16 delar (för en sats). Kavla ut varje del till ½-cm tjocka kakor. Använd gärna en kruskavel. Nagga kakorna med gavel innan gräddning.

  4. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och grädda tunnbröden i torr stekpanna i cirka 2 minuter på varje sida. Låt dem svalna under bakduk.

Fler recept inom Julbak

Liknande recept som Mjukt tunnbröd