Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 584

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2335 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskkotlett m. fettkant 4.0 styck 47%
Matfett (smör) 1.0 msk 4%
Sås:
Paprika röd-gul-grön 3.0 styck 4%
Grönsaksfond konc. 2.0 msk 4%
Matlagningsgrädde 2.0 dl 14%
Tillbehör:
Potatis mjölig sort 8.0 styck 24%
Olivolja 1.0 msk 5%
Havssalt 0%
Kockskolan:
Så lagas kotlett > Äts ej
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skölj och rensa paprika. Skär i små tärningar och lägg i en skål.
- Potatis: Tvätta, borsta potatis (behåll skalet på) och dela dem på mitten. Lägg på en ugnsplåt. Häll över olivolja, havssalt, peppar och örtkrydda. Sätt i ugn cirka 30 minuter.
- Stek: Hetta upp matfett i panna och stek köttet på medelhög värme tills genomstekta och de fått en fin stekyta, cirka 3 minuter på var sida. Salta, peppra och strö över örtkrydda.
- Paprikasås: Lägg kotletterna åt sidan. Lägg en klick smör i pannan och vänd ner paprikan. Stek den mjuk. Tillsätt fond, salt och peppar. Sänk värmen och tillsätt grädde. Låt småkoka i ett par minuter.
- Lägg kotletterna i paprikasåsen och låt koka i ytterligare i ett par-tre minuter.
Alternativ
Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett
Liknande recept som Fläskkotlett i paprikasås med örtpotatis
-
Fläskkotlett helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ungslagade karrékotletter i krämig sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskkotlett med saffransrisoni
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Stekt fläskkotlett med rostade tomater, vitlök och borlottibönor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskkarré med råstekt klyftpotatis, bakad schalottenlök och vitlökscreme
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chilimarinerad fläskkarré med nudelsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Falsk pekinganka, fläskkarré modell anka
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tonkatsu, friterad panerad fläskytterfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt skivad fläskkarré
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan