Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalvinnerfilé

450.0 

gram

Creme fraiche

6.0 

msk

Löjrom saltad

6.0 

msk

Gräslök

6.0 

stjälkar

Pepparrot nyriven

2.0 

msk

Salt (havssalt)

 

 

Svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om tillagning kött >

 

 

Om carpaccio >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Casal di Serra

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 221

GBR (GI) / port: 0

Recept: 885 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 7%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 162 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvinnerfilé 450.0 gram 53%

Creme fraiche 6.0 msk 33%

Löjrom saltad 6.0 msk 12%

Gräslök 6.0 stjälkar 0%

Pepparrot nyriven 2.0 msk 2%

Salt (havssalt) 0%

Svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Om tillagning kött > Äts ej

Om carpaccio > Äts ej

Tillagning (15 min + 8 tim )

  1. Finhacka gräslök och finriv pepparroten.
  2. Skär köttet i tunna skivor och banka sedan ut dem så att de blir ännu tunnare. Lägg på tallrikar.
  3. Salta, peppra och strö över pepparrot.
  4. Lägg créme fraiche i spritspåse med smalt munstycke. Spritsa créme fraiche i ett vackert mönster på köttet.
  5. Lägg sedan löjrommen i ny spritspåse. Spritsa rommen på crème fraichen.
  6.  Strö över gräslöken.
  7. Servera eller ställ kallt inför servering.

 

Kockens kommentar

Ett antal avgångselever i Täby restaurangskola har tillagat recept till Kockskolan. Detta är från Sanna.

Fler recept inom Köttförrätter

Liknande recept som Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)