
Dryckestips
Novas Winemaker´s Selection Syrah Mourvedre
Smakrikt rött vin
Pris: 134 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 529

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2114 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 3%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalvlägg utan ben 1000.0 gram 46%
Matfett till stekning 2.0 msk 9%
Gul lök 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Trattkantareller 5.0 dl 2%
Champinjoner färska 5.0 styck 1%
Torrt vitt vin 2.0 dl 7%
Vatten 1.5 dl 0%
Grönsaksfond konc. 5.0 msk 10%
Lagerblad 1.0 blad 0%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Rosmarin torkad 1.0 tsk 0%
Tomatpuré konserv 3.0 msk 1%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Tillbehör:
Bandspagetti färsk 400.0 gram 25%
Kockskolan:
Så lagas kalvlägg > Äts ej
Om bräsering > Äts ej
Om osso buco > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Skär köttet i 2 centimeter tjocka skivor.
- Bryn: Hetta upp smör i en stor gryta och bryn köttet hastigt på hög värme tills det fått fin färg. Rör om. Lägg åt sidan.
- Skala och hacka lök, vitlök och svamp. Fräs det i grytan på medelhög värme.
- Gryta: Lägg i köttet och tillsätt vin, vatten+fond, kryddor och tomatpuré.
- Koka på svag värme i cirka 1,5 timme. Strö över hackad persilja mot slutet.
- Tillbehör: Koka pasta enligt anvisning på förpackning. Tillsätt lite smör.
Kockens kommentar
Osso buco skall egentligen vara av kalvlägg med ben och märg. Osso buco betyder bokstavligt på italienska "ben med hål". Det är en klassisk italiensk rätt från Lombardiet. Benämns rätten "Osso buco alla milanese" serveras den med saffransrisotto. Läs mer > Om osso buco. Se recept via länk nedan.
Alternativ
Fler recept inom Kokt kalvkött, gryta
Liknande recept som Osso buco ā la Petter - köttgryta av kalvlägg
-
Dillkött av kalv i syrlig sås, kalvfrikassé
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvlägg med rotmos
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ljus gryta på kalv med primörer
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ossobuco alla milanese, klassisk italiensk kalvlägg med saffransrisotto
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Blanquette de Veau ā Ancienne - klassisk (gammaldags) fransk kalvgryta
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk lungmos och pölsa ā la Wretman
Tid: 3 tim (+ 10 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tore Wretman
-
Hemlagad norrlandspölsa
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Hemlagad pölsa utan inälvor
Tid: 1 tim (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad hel kalvlägg
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Borjupörkölt - ungersk kalvköttgryta med paprika
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan