Osso buco ā la Petter - köttgryta av kalvlägg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Osso buco ā la Petter - köttgryta av kalvlägg

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalvlägg utan ben

1000.0 

gram

Matfett till stekning

2.0 

msk

 

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Trattkantareller

5.0 

dl

Champinjoner färska

5.0 

styck

 

Torrt vitt vin

2.0 

dl

Vatten

1.5 

dl

Grönsaksfond konc.

5.0 

msk

Lagerblad

1.0 

blad

Timjan torkad

1.0 

tsk

Rosmarin torkad

1.0 

tsk

Tomatpuré konserv

3.0 

msk

Persilja finhackad

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Bandspagetti färsk

400.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas kalvlägg >

 

 

Om bräsering >

 

 

Om osso buco >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 529

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2114 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 3%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 532 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvlägg utan ben 1000.0 gram 46%

Matfett till stekning 2.0 msk 9%

 

Gul lök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Trattkantareller 5.0 dl 2%

Champinjoner färska 5.0 styck 1%

 

Torrt vitt vin 2.0 dl 7%

Vatten 1.5 dl 0%

Grönsaksfond konc. 5.0 msk 10%

Lagerblad 1.0 blad 0%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Rosmarin torkad 1.0 tsk 0%

Tomatpuré konserv 3.0 msk 1%

Persilja finhackad 2.0 msk 0%

 

Tillbehör:

Bandspagetti färsk 400.0 gram 25%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas kalvlägg > Äts ej

Om bräsering > Äts ej

Om osso buco > Äts ej

Tillagning (2 tim )

  1. Skär köttet i 2 centimeter tjocka skivor.
  2. Bryn: Hetta upp smör i en stor gryta och bryn köttet hastigt på hög värme tills det fått fin färg. Rör om. Lägg åt sidan.
  3. Skala och hacka lök, vitlök och svamp. Fräs det i grytan på medelhög värme.
  4. Gryta: Lägg i köttet och tillsätt vin, vatten+fond, kryddor och tomatpuré.
  5. Koka på svag värme i cirka 1,5 timme. Strö över hackad persilja mot slutet.
  6. Tillbehör: Koka pasta enligt anvisning på förpackning. Tillsätt lite smör.

Kockens kommentar

Osso buco skall egentligen vara av kalvlägg med ben och märg. Osso buco betyder bokstavligt på italienska "ben med hål". Det är en klassisk italiensk rätt från Lombardiet. Benämns rätten "Osso buco alla milanese" serveras den med saffransrisotto. Läs mer > Om osso buco. Se recept via länk nedan.

Alternativ

Risotto (med saffran)

Osso buco alla Milanese

Fler recept inom Kokt kalvkött, gryta

Liknande recept som Osso buco ā la Petter - köttgryta av kalvlägg