Lägg till ingredienser

Bitar (12 st/kaka): 12

Äpple syrligt

4.0 

styck

Ägg

3.0 

styck

Smör el. margarin

100.0 

gram

Strösocker

3.0 

dl

Mjölk

2.5 

dl

Vetemjöl

5.0 

dl

Bakpulver

3.0 

tsk

 

Garnityr:

 

Strösocker

0.5 

dl

Kanel

2.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 252

Kcal / portion: 308

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3695 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 8%

Kolhydrater: 41%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 122 gram)

Ingredienser

Visa:

Äpple syrligt 4.0 styck 5%

Ägg 3.0 styck 5%

Smör el. margarin 100.0 gram 20%

Strösocker 3.0 dl 31%

Mjölk 2.5 dl 4%

Vetemjöl 5.0 dl 29%

Bakpulver 3.0 tsk 1%

 

Garnityr:

Strösocker 0.5 dl 5%

Kanel 2.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C. Smöra och bröa en (rektangulär) form.
  2. Skala äpplen och skär dem i klyftor. Lägg i vatten så att de inte blir bruna.
  3. Smet: Vispa ägg och socker pösigt. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölk. Tag av kastrullen från plattan. Låt svalna något.
  4.  Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner smör och sockret. Rör till sist ner mjölken.
  5. Häll smeten i formen. Tryck ner äppelklyftorna. Strö över socker och kanel.
  6. Grädda i cirka 30 minuter. Skär kakan i rutor direkt i formen. Servera kakorna helst ljumna.

Kockens kommentar

Det finns tre slags socker­kaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Upp och nervänd äppelkaka

Vanlig sockerkaka

Genoise, klassisk sockerkaka

Sponge cake

Fler recept inom Mjuka sockerkakor

Liknande recept som Äppelkaka