Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 386
 
    
                Kcal / portion: 1445
 
    
                GBR (GI) / port: 27
Recept: 5779 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 26%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Pizzadeg:
Vetemjöl 500.0 gram 30%
eller 8.3 dl %
Jäst färsk 25.0 gram 0%
Vatten 3.0 dl 0%
Olivolja 2.0 msk 4%
Salt 1.0 tsk 0%
Bakplåtspapper Äts ej
Pizzautrustning > Äts ej
Fyllning:
Pizzasås 2.0 dl Äts ej
Soltorkade tomater 20.0 styck 3%
Hårdost lagrad 200.0 gram 13%
Ankbröst med skinn 2.0 styck 41%
Olivolja 4.0 msk 8%
Kockskolan:
Om pizza > Äts ej
Så lagas pizza > Äts ej
Så knådas, rivs deg > Äts ej
Om tomatsåser > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
Denna pizzadeg är tillredd på "svenskt vis". Kan också tillredas på italiensk kalljäst eller varmjäst deg, vilket tar längre tid. Se respektive recept via länkar nedan. Läs mer > Så lagas pizza.
- Deg: Lös jäst i vatten (färsk jäst i 37°C, fingervarmt). Blanda mjöl och salt. Tillsätt jästvätska, vatten och matolja. Blanda väl och knåda ("riv") degen elastisk (läs mer > Så knådas, rivs deg). Dela degen i antal pizzor. Forma till runda bollar. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i 30-60 minuter.
- Tillbehör: Förbered pizzasallad om sådan önskas. Se recept via länk nedan.
- Tomatsås: Det finns färdig tomat-/pizzasås att köpa i butik, eller så tillreder man egen tomatsås (se recept via länk nedan).
- Förvärm ugn i god tid 250°C+, inklusive ugnsplåt eller pizzaplåt/pizzasten om sådan finns.
- Pålägg: Stek ankbröst på medelhög värme i 7-10 minuter på fettsidan, 5 minuter på köttsidan. Salta och peppra. Låt sedan vila i 15 minuter innan ankbrösten skärs i tunna skivor. Riv hårdost och hacka tomater. 
- Pizza: Tillaga en pizza i taget. Kavla ut degen till tunna rundlar. Lägg över på bakplåtspapper. Bred på pizzasås, men inte ända ut till kanten. Strö över ost och hackad tomat. Lägg på skivad ankbröst. salta och peppra. Garnera med oreganoblad. Ringla över lite olivolja.
- Grädda i ugn 10-15 minuter.
Kockens kommentar
En pizza bör helst ha en knaprig, uppsvälld kant. För att få detta kavlas inte degen utan formas för hand. Läs mer > Så lagas pizza.
Alternativ
Fler recept inom Pizza
Liknande recept som Lyxig pizza med ankbröst
- 
                
                    Masa pizza napoletana, italiensk kalljäst pizzadegTid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Masa pizza fatta in casa, italiensk varmjäst pizzadegTid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Svensk pizzadegTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Pizza marinara, en italiensk klassikerTid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Pizza Margherita, en italiensk klassikerTid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Pizza capricciosa, en nyckfull pizzaTid: 1 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Pizza calzone, inbakad byxpizzaTid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Pizza vesuvio, vulkanpizzaTid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Pizza frutti di mare, pizza med havets frukterTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Skeppsbröd med torsk och räkor, norsk pescatoreSvårighet: Medel, Receptgivare: 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              