Lyxig pizza med ankbröst

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lyxig pizza med ankbröst

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pizzadeg:

 

Vetemjöl

500.0 

gram

eller

8.3 

dl

Jäst färsk

25.0 

gram

Vatten

3.0 

dl

Olivolja

2.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

Bakplåtspapper

 

 

Pizzautrustning >

 

 

 

Fyllning:

 

Pizzasås

2.0 

dl

Soltorkade tomater

20.0 

styck

Hårdost lagrad

200.0 

gram

Ankbröst med skinn

2.0 

styck

Oregano färsk

 

 

Olivolja

4.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pizza >

 

 

Så lagas pizza >

 

 

Så knådas, rivs deg >

 

 

Om tomatsåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Labyrinth Cabernet Sauvignon

Smakrikt rött vin
Pris: 129 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 386

Kcal / portion: 1445

GBR (GI) / port: 27

Recept: 5779 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 26%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 375 gram)

Ingredienser

Visa:
Pizzadeg:

Vetemjöl 500.0 gram 30%

eller 8.3 dl %

Jäst färsk 25.0 gram 0%

Vatten 3.0 dl 0%

Olivolja 2.0 msk 4%

Salt 1.0 tsk 0%

Bakplåtspapper Äts ej

Pizzautrustning > Äts ej

 

Fyllning:

Pizzasås 2.0 dl Äts ej

Soltorkade tomater 20.0 styck 3%

Hårdost lagrad 200.0 gram 13%

Ankbröst med skinn 2.0 styck 41%

Oregano färsk 0%

Olivolja 4.0 msk 8%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om pizza > Äts ej

Så lagas pizza > Äts ej

Så knådas, rivs deg > Äts ej

Om tomatsåser > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

Denna pizzadeg är tillredd på "svenskt vis". Kan också tillredas på italiensk kalljäst eller varmjäst deg, vilket tar längre tid. Se respektive recept via länkar nedan. Läs mer > Så lagas pizza.

  1. Deg: Lös jäst i vatten (färsk jäst i 37°C, fingervarmt). Blanda mjöl och salt. Tillsätt jästvätska, vatten och matolja. Blanda väl och knåda ("riv") degen elastisk (läs mer > Så knådas, rivs deg). Dela degen i antal pizzor. Forma till runda bollar. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i 30-60 minuter.
  2. Tillbehör: Förbered pizzasallad om sådan önskas. Se recept via länk nedan.
  3. Tomatsås: Det finns färdig tomat-/pizzasås att köpa i butik, eller så tillreder man egen tomatsås (se recept via länk nedan).
  4. Förvärm ugn i god tid 250°C+, inklusive ugnsplåt eller pizzaplåt/pizzasten om sådan finns.
  5. Pålägg: Stek ankbröst på medelhög värme i 7-10 minuter på fettsidan, 5 minuter på köttsidan. Salta och peppra. Låt sedan vila i 15 minuter innan ankbrösten skärs i tunna skivor. Riv hårdost och hacka tomater. 
  6. Pizza: Tillaga en pizza i taget. Kavla ut degen till tunna rundlar. Lägg över på bakplåtspapper. Bred på pizzasås, men inte ända ut till kanten. Strö över ost och hackad tomat. Lägg på skivad ankbröst. salta och peppra. Garnera med oreganoblad. Ringla över lite olivolja.
  7. Grädda i ugn 10-15 minuter.

Kockens kommentar

En pizza bör helst ha en knaprig, uppsvälld kant. För att få detta kavlas inte degen utan formas för hand. Läs mer > Så lagas pizza. 

Alternativ

Pizzasås

Pizzasallad

Svensk pizzadeg

Italiensk kalljäst pizzadeg

Italiensk varjäst pizzadeg

Fler recept inom Pizza

Liknande recept som Lyxig pizza med ankbröst