Syrlig potatis med Nürnbergerkorv

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Syrlig potatis med Nürnbergerkorv

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

1.0 

kilo

Nürnberger }

10.0 

styck

 

Sås:

 

Vinäger

0.5 

dl

Strösocker

2.0 

msk

Vatten

1.5 

dl

Senap svensk

1.0 

msk

Timjan färskhackad

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 84

Kcal / portion: 277

GBR (GI) / port: 14

Recept: 1107 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 2%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 328 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 1.0 kilo 61%

Nürnberger } 10.0 styck 25%

 

Sås:

Vinäger 0.5 dl 1%

Strösocker 2.0 msk 10%

Vatten 1.5 dl 0%

Senap svensk 1.0 msk 2%

Timjan färskhackad 2.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (25 min )

  1. Skala och koka potatis. Låt den svalna. Skiva potatisen.
  2. Blanda vinäger, socker, vatten, senap, timjan, salt och peppar. Blanda med potatisen.
  3. Stek korven. Skiva den och blanda med potatisen.
  4. Serveras ljummen eller kall.

Kockens kommentar

I Tyskland äter man gärna syrlig potatis till kött och korv. Potatisen blandas därför lämpligtvis med en tysk korv som Nürnberger bratwurst. Det är en korv enligt gammalt 1300-talsrecept från staden Nürnberg i Tyskland. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Potatissallad ¤

Liknande recept som Syrlig potatis med Nürnbergerkorv