Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 84

Kcal / portion: 277

GBR (GI) / port: 14
Recept: 1107 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 2%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Potatis 1.0 kilo 61%
Nürnberger } 10.0 styck 25%
Sås:
Vinäger 0.5 dl 1%
Strösocker 2.0 msk 10%
Vatten 1.5 dl 0%
Senap svensk 1.0 msk 2%
Timjan färskhackad 2.0 msk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala och koka potatis. Låt den svalna. Skiva potatisen.
- Blanda vinäger, socker, vatten, senap, timjan, salt och peppar. Blanda med potatisen.
- Stek korven. Skiva den och blanda med potatisen.
- Serveras ljummen eller kall.
Kockens kommentar
I Tyskland äter man gärna syrlig potatis till kött och korv. Potatisen blandas därför lämpligtvis med en tysk korv som Nürnberger bratwurst. Det är en korv enligt gammalt 1300-talsrecept från staden Nürnberg i Tyskland. Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Potatissallad ¤
Liknande recept som Syrlig potatis med Nürnbergerkorv
-
Klassisk svensk potatissallad med purjolök
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Klassisk fin potatissallad
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fransk potatissallad med vinägrett
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Oliver Salad, rysk potatissallad
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fransk-svensk potatissallad med crème fraiche
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sötpotatissallad till maten
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapspotatis
Tid: 30 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatissallad med citron
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Somrig potatis- och grönsakssallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Apelsindoftande potatissallad
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan