Bakad potatis med parmesan

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bakad potatis med parmesan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bakpotatis

4.0 

styck

Smör normalsaltat

4.0 

msk

Salt (havssalt)

 

 

 

Fyllning:

 

Parmesan nyriven

7.0 

msk

Creme fraiche

3.0 

dl

Timjan färskhackad

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 621

GBR (GI) / port: 21

Recept: 2483 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 11%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 359 gram)

Ingredienser

Visa:

Bakpotatis 4.0 styck 38%

Smör normalsaltat 4.0 msk 15%

Salt (havssalt) 0%

 

Fyllning:

Parmesan nyriven 7.0 msk 7%

Creme fraiche 3.0 dl 39%

Timjan färskhackad 0%

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt på ugnen på 225°C.
  2. Borsta och skölj potatisen. Skala den inte. Picka några små hål med en gaffel.
  3. Lägg potatisen på ugnsgaller och baka den i cirka 1,5 timme eller längre. Känn med en sticka att den är klar.
  4. Riv parmesanost och blanda med créme fraiche.
  5. Skär ett kryss i varje potatis och tryck till från kortsidorna så att de öppnar sig. Lägg i smörklick, parmesanblandningen och toppa med lite timjansblad.

Kockens kommentar

Var ute i god tid för att baka potatis! Man kan börja baka en timme eller mer tidigare än tänkt. Potatisen förstörs inte. Fyra timmar i ugnen = OK! Är man sent ute kan man t.ex. micra. Aluminiumfolie förlänger baktid.

Fler recept inom Bakad fylld potatis

Liknande recept som Bakad potatis med parmesan