Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 35

GBR (GI) / port: 0
Recept: 140 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 11%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vaktelägg 12.0 styck 100%
Ättikssprit 12% 1.0 dl Äts ej
Vatten 1.0 dl Äts ej
Salt 0%
Kockskolan:
Så kokas ägg > Äts ej
Om pochering > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Blanda lika delar ättikssprit och vatten i en bunke.
- Picka en öppning runt skalet med vass kniv och knäck äggen i ättiksvattnet som skall täcka äggen. Låt stå cirka 5 minuter.
- Ta fram en annan skål med iskallt vatten.
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
- Stjälp försiktigt ner ägg med ättiksvatten i det kokande vattnet. Låt pochera (sjuda) på svag värme i 1 minut.
- Lyft ur äggen försiktigt med sked eller hålslev. Lägg dem i iskallt vatten så att kokningen avstannar.
- Servera gärna äggen som plockmat tillsammans med någon kryddig sås till exempel sötsur chilisås. Eller använd dem i en sallad.
Kockens kommentar
Vaktelägg kokas inte på vanligt sätt för att de då är svåra att skala. Läs mer om olika tillagningssätt > klicka på ingrediensen Vaktelägg. Ett enklare sätt att pochera äggen är att knäcka äggen i en skål och försiktigt hälla på saltat kokt vatten, men de blir inte lika vackra (= bild ovan). Läs mer > Så kokas ägg.Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg
Liknande recept som Pocherade vaktelägg
-
Koka ägg - grundrecept
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Japanska marinerade kokta ägg
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade ägg, förlorade ägg
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Frityrpocherade ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade panerade friterade ägg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte naturel, kokt ägg i form
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte med smak, ägg i form
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt ägg, vändstekt ägg - by the book
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf sur le plat, shirred eggs - ägg på fat stekt i ugn på proffsens vis
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Egg Benedict - original (Ägg Bénédictine)
Tid: 10 min (+ 15 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan