Pocherade vaktelägg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pocherade vaktelägg

Lägg till ingredienser

Antal ägg/portion: 4

Vaktelägg

12.0 

styck

Ättikssprit 12%

1.0 

dl

Vatten

1.0 

dl

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas ägg >

 

 

Om pochering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 35

GBR (GI) / port: 0

Recept: 140 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 11%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 22 gram)

Ingredienser

Visa:

Vaktelägg 12.0 styck 100%

Ättikssprit 12% 1.0 dl Äts ej

Vatten 1.0 dl Äts ej

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så kokas ägg > Äts ej

Om pochering > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Blanda lika delar ättikssprit och vatten i en bunke.
  2. Picka en öppning runt skalet med vass kniv och knäck äggen i ättiksvattnet som skall täcka äggen. Låt stå cirka 5 minuter.
  3. Ta fram en annan skål med iskallt vatten.
  4. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
  5. Stjälp försiktigt ner ägg med ättiksvatten i det kokande vattnet. Låt pochera (sjuda) på svag värme i 1 minut.
  6. Lyft ur äggen försiktigt med sked eller hålslev. Lägg dem i iskallt vatten så att kokningen avstannar.
  7. Servera gärna äggen som plockmat tillsammans med någon kryddig sås till exempel sötsur chilisås. Eller använd dem i en sallad.

Kockens kommentar

Vaktelägg kokas inte på vanligt sätt för att de då är svåra att skala. Läs mer om olika tillagningssätt > klicka på ingrediensen Vaktelägg. Ett enklare sätt att pochera äggen är att knäcka äggen i en skål och försiktigt hälla på saltat kokt vatten, men de blir inte lika vackra (= bild ovan). Läs mer > Så kokas ägg.

Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg

Liknande recept som Pocherade vaktelägg