Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 982

GBR (GI) / port: 9
Recept: 3926 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vitkålsblad 18.0 st stora 7%
Nötfärs 600.0 gram 28%
Mjölk 3.5 dl 5%
Potatismjöl 4.0 tsk 1%
Salt 1.0 tsk 0%
Muskot riven 3.0 krm 0%
Sås:
Smör normalsaltat 2.0 msk 5%
Vetemjöl 1.5 msk 1%
Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 1%
Vatten 1.0 dl 0%
Grädde 2.0 dl 18%
Sojasås 1.0 msk 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 14%
Lingonsylt konserverad 4.0 dl 17%
Kockskolan:
Om dolmar > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Lätta av kålblad från huvudet. Koka dem i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter. Alternativt koka hela kålhuvudet, vilket gör det lättare att få av bladen utan att bryta dem.
- Sätt ugnen på 160°C.
- Skala och koka pottis i lättsaltat vatten.
- Blanda färs med mjölk, potatismjöl, salt och muskot. Lägg en stor matsked smet på varje blad och vik ihop till små paket och fäst med en tandpetare.
- Lägg ruletterna i en smord ugnsfast form med hög kant eller i en gryta. Fyll på med kokande vatten. Tillaga i ugn i cirka 30 minuter.
- Sås: Smält smör i en stekpanna och vispa ner mjöl. Tillsätt kalvfond, vatten, grädde och soja. Låt såsen koka på medellåg värme i cirka 3 minuter, tills lätt simmig. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Alternativ
Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Kålruletter, norska kåldolmar
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding, klassisk svensk husmanskost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frittata med färs och paprika
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kålruletter, norska kåldolmar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastejig köttfärslimpa med svamp
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan