Busano - ångkokta snäckor (tapas)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Busano - ångkokta snäckor (tapas)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sniglar utan skal

32.0 

styck

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Citron juice+fruktkött

1.0 

st liten

Persilja

 

 

Salt och peppar

 

 

Olivolja till stekning

 

 

 

Kockskolan:

 

Snigeltallrik >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 79

GBR (GI) / port: 0

Recept: 317 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 1%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 84 gram)

Ingredienser

Visa:

Sniglar utan skal 32.0 styck 88%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 8%

Citron juice+fruktkött 1.0 st liten 12%

Persilja 0%

Salt och peppar 0%

Olivolja till stekning %

 

Kockskolan:

Snigeltallrik > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Finhacka vitlök.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs vitlöken på medelvärme i cirka 2 minuter (den får inte brännas, då smakar den illa). Klipp persilja i vitlöksoljan och tillsätt lite salt och peppar.
  3. Ångkoka sniglarna i cirka 5 minuter, eller lägg dem i vattenbad över kokande vatten i cirka 7 minuter.
  4. Lägg upp sniglarna på fat och ringla över vitlöks- och persiljeoljan. Servera sniglarna med en citronskiva till.

Fler recept inom Tapas

Liknande recept som Busano - ångkokta snäckor (tapas)