Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 79

GBR (GI) / port: 0
Recept: 317 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 1%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Sniglar utan skal 32.0 styck 88%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 8%
Citron juice+fruktkött 1.0 st liten 12%
Persilja 0%
Kockskolan:
Snigeltallrik > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Finhacka vitlök.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs vitlöken på medelvärme i cirka 2 minuter (den får inte brännas, då smakar den illa). Klipp persilja i vitlöksoljan och tillsätt lite salt och peppar.
- Ångkoka sniglarna i cirka 5 minuter, eller lägg dem i vattenbad över kokande vatten i cirka 7 minuter.
- Lägg upp sniglarna på fat och ringla över vitlöks- och persiljeoljan. Servera sniglarna med en citronskiva till.
Fler recept inom Tapas
Liknande recept som Busano - ångkokta snäckor (tapas)
-
Jalapeño fritada (tapas)
Tid: 5 min (+ 15 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cabrales -grönmögelost med grillad paprika (tapas)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Almejas a la marinera, vinkokta små musslor utan sås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cogollos - vinägrettsallad (tapas)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ensalladilla rusa - Rysk legymsallad (tapas)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sardinska cogollos (tapas)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champinjoner i vitlöksolja (tapas)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kronärtskockor med fetaost (tapas)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ansjoviskroppkakor med brynt rödlökssmör (tapas)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inlagd fisk med ägg, rädisor och rostad tomat (tapas)
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan