Atun bonito - Tonfisk med grillad paprika (tapas)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Atun bonito - Tonfisk med grillad paprika (tapas)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tonfiskfilé

300.0 

gram

Paprika röd

2.0 

styck

Salt och peppar

 

 

Olivolja till stekning

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Falcon Bayerskt

Mörk fyllig lager
Pris: 16 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 146

GBR (GI) / port: 0

Recept: 583 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 6%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 122 gram)

Ingredienser

Visa:

Tonfiskfilé 300.0 gram 71%

Paprika röd 2.0 styck 13%

Salt och peppar 0%

Olivolja till stekning 1.0 msk 19%

Tillagning (30 min )

  1. Värm ugnen till 280°C och grilla paprikor tills de får svarta blåsor (cirka 10 minuter).

  2. Lägg paprikorna i en plastpåse och knyt igen och låt ligga i cirka 10 minuter. Skölj dem sedan under kallt vatten, riv av skalet och grilla på högsta värme i grillpanna i cirka 2 minuter. Salta och peppra.

  3. Grilla tonfisk i olivolja i grillpanna på medelhög värme i cirka 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Skär tunna skivor av tonfisken. Lägg upp på tallrik och servera.

Kockens kommentar

Spanska: Atun bonito = vacker tonfisk.

Fler recept inom Tapas

Liknande recept som Atun bonito - Tonfisk med grillad paprika (tapas)