Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 146

GBR (GI) / port: 0
Recept: 583 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 6%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Tonfiskfilé 300.0 gram 71%
Paprika röd 2.0 styck 13%
Olivolja till stekning 1.0 msk 19%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Värm ugnen till 280°C och grilla paprikor tills de får svarta blåsor (cirka 10 minuter).
- Lägg paprikorna i en plastpåse och knyt igen och låt ligga i cirka 10 minuter. Skölj dem sedan under kallt vatten, riv av skalet och grilla på högsta värme i grillpanna i cirka 2 minuter. Salta och peppra.
- Grilla tonfisk i olivolja i grillpanna på medelhög värme i cirka 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Skär tunna skivor av tonfisken. Lägg upp på tallrik och servera.
Kockens kommentar
Spanska: Atun bonito = vacker tonfisk.
Fler recept inom Tapas
Liknande recept som Atun bonito - Tonfisk med grillad paprika (tapas)
-
Jalapeño fritada (tapas)
Tid: 5 min (+ 15 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cabrales -grönmögelost med grillad paprika (tapas)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Almejas a la marinera, vinkokta små musslor utan sås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cogollos - vinägrettsallad (tapas)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ensalladilla rusa - Rysk legymsallad (tapas)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sardinska cogollos (tapas)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champinjoner i vitlöksolja (tapas)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kronärtskockor med fetaost (tapas)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ansjoviskroppkakor med brynt rödlökssmör (tapas)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inlagd fisk med ägg, rädisor och rostad tomat (tapas)
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan