Mejillones - vitlöksmusslor (tapas)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mejillones - vitlöksmusslor (tapas)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blåmusslor med skal

30.0 

styck

Schalottenlök

3.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

styck

Torrt vitt vin

4.0 

dl

Olivolja till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

Persilja finhackad

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 259

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1036 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 2%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 247 gram)

Ingredienser

Visa:

Blåmusslor med skal 30.0 styck 25%

Schalottenlök 3.0 styck 6%

Vitlök torkad 1.0 styck 8%

Torrt vitt vin 4.0 dl 27%

Olivolja till stekning %

Salt och peppar 0%

Persilja finhackad 0%

Tillagning (15 min )

  1. Tvätta musslorna i saltat vatten och borsta av skägget.

  2. Skala och finhacka vitlöksklyftorna, charlottenlöken och persiljan. Stek löken i olivolja på medelvärme i cirka 2 minuter.

  3. Tillsätt musslorna och häll över vinet. Höj till medelhög värme och låt koka i 
    cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg upp på fat. Servera. 

Fler recept inom Tapas

Liknande recept som Mejillones - vitlöksmusslor (tapas)