Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 259

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1036 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 2%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Blåmusslor med skal 30.0 styck 25%
Schalottenlök 3.0 styck 6%
Vitlök torkad 1.0 styck 8%
Torrt vitt vin 4.0 dl 27%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Tvätta musslorna i saltat vatten och borsta av skägget.
- Skala och finhacka vitlöksklyftorna, charlottenlöken och persiljan. Stek löken i olivolja på medelvärme i cirka 2 minuter.
- Tillsätt musslorna och häll över vinet. Höj till medelhög värme och låt koka i
cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg upp på fat. Servera.
Fler recept inom Tapas
Liknande recept som Mejillones - vitlöksmusslor (tapas)
-
Jalapeño fritada (tapas)
Tid: 5 min (+ 15 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cabrales -grönmögelost med grillad paprika (tapas)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Almejas a la marinera, vinkokta små musslor utan sås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cogollos - vinägrettsallad (tapas)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ensalladilla rusa - Rysk legymsallad (tapas)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sardinska cogollos (tapas)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champinjoner i vitlöksolja (tapas)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kronärtskockor med fetaost (tapas)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ansjoviskroppkakor med brynt rödlökssmör (tapas)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inlagd fisk med ägg, rädisor och rostad tomat (tapas)
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan