Varm bärkräm (efterrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Varm bärkräm (efterrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bär färska

6.0 

dl

Vatten

5.0 

dl

Strösocker

4.0 

msk

Potatismjöl

2.5 

msk

Apelsinjuice

1.5 

dl

el. saft

 

 

 

Alternativt:

 

Bär sockerfrysta

 

 

Saft?

 

 

 

Tillbehör:

 

Mjölk

4.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 56

Kcal / portion: 188

GBR (GI) / port: 1

Recept: 751 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 1%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 333 gram)

Ingredienser

Visa:

Bär färska 6.0 dl 16%

Vatten 5.0 dl 0%

Strösocker 4.0 msk 30%

Potatismjöl 2.5 msk 13%

Apelsinjuice 1.5 dl 9%

el. saft 0%

 

Alternativt:

Bär sockerfrysta 0%

Saft? 0%

 

Tillbehör:

Mjölk 4.0 dl 32%

Tillagning (15 min )

  1. Skölj och rensa bär. Skär större bär i mindre bitar.
  2. Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Koka upp. Rör om försiktigt.
  3. Späd med lite juice eller saft för att förstärka smaken och för lagom konsistens.
  4. Häll upp krämen i skål eller på tallrikar. Strö över lite socker på krämen, så att ytan inte skinnar sig.
  5. Servera med mjölk till.

Kräm på djupfrysta bär:

Tina bären och följ receptet i övrigt, men minska eller ta bort sockret, beroende på om de frysta bären innehåller socker.

Kockens kommentar

Välj lösa och saftiga bär, som inte behöver kokas före, till exempel blåbär eller jordgubbar. Ett alternativ är att inte koka bären, utan att placera dem på krämen när den är klar.

Fler recept inom Varm frukt och kräm

Liknande recept som Varm bärkräm (efterrätt)