Floating island - marängö i vaniljsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Floating island - marängö i vaniljsås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Äggvita

4.0 

styck

Florsocker

6.0 

msk

Vaniljsås färdig

5.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om vaniljsås, äggkräm >

 

 

Så lagas maränger >

 

 

Om maräng >

 

 

Så vispas ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 269

Kcal / portion: 484

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1937 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 21%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 180 gram)

Ingredienser

Visa:

Äggvita 4.0 styck 3%

Florsocker 6.0 msk 15%

Vaniljsås färdig 5.0 dl 82%

 

Kockskolan:

Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej

Så lagas maränger > Äts ej

Om maräng > Äts ej

Så vispas ägg > Äts ej

Tillagning (12 min )

  1. Värm vaniljsås. Hemlagad vaniljsås är godare och lätt att tillaga. Se recept via länk nedan.
  2. Vispa äggvita och florsocker till hårt skum. Läs mer > Så vispas ägg.
  3. Koka upp vatten, låt sjuda. Låt äggsmet i portions­­klumpar glida ner i det sjudande vattnet. Låt ligga i 3-5 minuter tills de stelnat. Vänd dem några gånger i vattnet.
  4. Häll upp vaniljsås i tallrikar. Placera äggmassan i mitten.

Kockens kommentar

Detta recept är en förenklad variant av det franska originalet Oeufs ā la neige (fr. "snöägg"). Se dito recept. Läs mer > Om maränger. 

och Ile flottante (fr. "flytande ö") är fransk maräng med socker (läs mer > Så lagas maränger) flytande i crčme Anglaise (= vaniljsås, läs mer > Om vaniljsås, äggkräm).

Menyförslag

Förrätt: Rotfruktssallad

Huvudrätt: Mangokyckling

Efterrätt: Floating island

Alternativ: Hemlagad vanljsås

Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding

Liknande recept som Floating island - marängö i vaniljsås