Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 269

Kcal / portion: 484

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1937 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 21%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Äggvita 4.0 styck 3%
Florsocker 6.0 msk 15%
Vaniljsås färdig 5.0 dl 82%
Kockskolan:
Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej
Så lagas maränger > Äts ej
Om maräng > Äts ej
Så vispas ägg > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Värm vaniljsås. Hemlagad vaniljsås är godare och lätt att tillaga. Se recept via länk nedan.
- Vispa äggvita och florsocker till hårt skum. Läs mer > Så vispas ägg.
- Koka upp vatten, låt sjuda. Låt äggsmet i portionsklumpar glida ner i det sjudande vattnet. Låt ligga i 3-5 minuter tills de stelnat. Vänd dem några gånger i vattnet.
- Häll upp vaniljsås i tallrikar. Placera äggmassan i mitten.
Kockens kommentar
Detta recept är en förenklad variant av det franska originalet Oeufs ā la neige (fr. "snöägg"). Se dito recept. Läs mer > Om maränger.
och Ile flottante (fr. "flytande ö") är fransk maräng med socker (läs mer > Så lagas maränger) flytande i crčme Anglaise (= vaniljsås, läs mer > Om vaniljsås, äggkräm).
Menyförslag
Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding
Liknande recept som Floating island - marängö i vaniljsås
-
Lätt äggkräm med citron och bär
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Gammaldags vaniljpudding
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Zabaione, sabayon, italiensk äggkräm
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Zester Daily
-
Crčme caramel - brylépudding (äggkräm)
Tid: 1 tim 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Crčme brûlée, bränd äggkräm
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klassisk eller modern chokladpudding
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Raspberry Romanoff, jordgubbskräm
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Snömos (äppelfromage)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oeufs ā la neige (Ile flottante) - snöägg flytande i vaniljsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan