Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 241

GBR (GI) / port: 0
Recept: 966 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 14%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Pilgrimsmusslor med skal 12.0 styck 17%
Basilika 1.0 kruka 1%
Torrt vitt vin 2.0 dl 14%
Schalottenlök 1.0 st liten 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta Äts ej
Grädde 2.0 dl 75%
Tillbehör:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Finhacka löken. Fräs den i lite matfett i en kastrull på medelvärme i cirka 5 minuter.
- Tillsätt vin och grädde. Koka till halva mängden. Tillsätt en stor klick smör och basilikan. Mixa med mixerstav eller i matberedare. Smaka av med salt & vitpeppar.
- Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme tillsätt vitlök skuren i halvor. Tillsätt musslorna och stek ca 1 min, endast på ena sidan (alternativt ½ minut på vardera sidan).
- Häll upp såsen i tallrikar, lägg i musslorna och tillsätt lite steksmör. Servera.
Kockens kommentar
Dubbla mängden musslor om man önskar denna rätt som en lätt måltid.
Fler recept inom Förrätt med musslor
Liknande recept som Pilgrimsmusslor i basilikasås (förrätt)
-
Musselsoppa med rotfrukter (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel
-
Musslor i vinäger (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blåmusslor med provencalegarnityr
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Vitlöksmusslor med mangosalsa (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dillkokta hjärtmusslor (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Asiatiska ångkokta knivmusslor (förrätt)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Vitlöksstekta knivmusslor
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade knivmusslor (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Heta pilgrimsmusslor med ingefära och basilika (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan