Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 170
 
    
                Kcal / portion: 241
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 966 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 14%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Pilgrimsmusslor med skal 12.0 styck 17%
Basilika 1.0 kruka 1%
Torrt vitt vin 2.0 dl 14%
Schalottenlök 1.0 st liten 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta Äts ej
Grädde 2.0 dl 75%
Tillbehör:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Finhacka löken. Fräs den i lite matfett i en kastrull på medelvärme i cirka 5 minuter.
- Tillsätt vin och grädde. Koka till halva mängden. Tillsätt en stor klick smör och basilikan. Mixa med mixerstav eller i matberedare. Smaka av med salt & vitpeppar.
- Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme tillsätt vitlök skuren i halvor. Tillsätt musslorna och stek ca 1 min, endast på ena sidan (alternativt ½ minut på vardera sidan). 
- Häll upp såsen i tallrikar, lägg i musslorna och tillsätt lite steksmör. Servera. 
Kockens kommentar
Dubbla mängden musslor om man önskar denna rätt som en lätt måltid.
Fler recept inom Förrätt med musslor
Liknande recept som Pilgrimsmusslor i basilikasås (förrätt)
- 
                
                    Musselsoppa med rotfrukter (förrätt)Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel 
- 
                
                    Musslor i vinäger (förrätt)Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Blåmusslor med provencalegarnityrSvårighet: Lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Vitlöksmusslor med mangosalsa (förrätt)Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Dillkokta hjärtmusslor (förrätt)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Asiatiska ångkokta knivmusslor (förrätt)Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Vitlöksstekta knivmusslorTid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Grillade knivmusslor (förrätt)Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Heta pilgrimsmusslor med ingefära och basilika (förrätt)Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                               
                               
                              