
Krokofanter, choklad- och strösseldoppade mashmallows
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 456

Kcal / portion: 74

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2646 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 16%
Kolhydrater: 74%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Mörk choklad 150.0 gram 30%
Mörk choklad 150.0 gram 30%
Mashmallows 36.0 styck 23%
Strössel 100.0 gram 15%
Träspett %
Kockskolan:
Värma i vattenbad > Äts ej
Vattenbadskastrull > Äts ej
Så smälts choklad > Äts ej
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Förbered: Använd vattenbadskastrull eller rostfri skål som passar till en kastrull (läs mer > Koka i vattenbad). Använd två sorters strössel, häll i varsin skål. Arbeta med en chokladsort i taget.
- Smält choklad: Koka upp vatten i kastrull. Hacka blockchoklad nummer ett och lägg i vattenbadskastrullen. Ta av kastrullen från värmen, sätt vattenbadskastrullen över och smält chokladen under omrörning. Ta ur vattenbadskastrullen när chokladen smält.
- Doppa: Trä marshmallows på träspett och doppa i chokladen. Ställ pinnen i ett glas så att chokladen stelnar lite grann. Doppa i strösslet innan chokladen stelnat helt.
- Koka upp vattnet på nytt och fortsätt på samma sätt med choklad nummer två.
- Servera mashmallowsen direkt från spetten eller tag av dem från spetten och lägg dem dekorativt på en tallrik.
Kockens kommentar
Krokodil+elefant = krokofant. Ur En Julesaga av Jenny Bergdahl: Det fanns en gång en hund. En liten hund, som var så liten att människor ibland inte ens kunde se honom med blotta ögat. Hans namn var Jojjo och han var av rasen Uppfluffad Minihund. ....Det var ingen kanin han hade lyckats fånga, utan en Krokofant! En Krokofant var bland de farligaste djuren i hela skogen.
Fler recept inom Choklad och nougat
Liknande recept som Krokofanter, choklad- och strösseldoppade mashmallows
-
Smälta choklad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Temperera choklad, IMP-metoden och tablering
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ganache till chokladtryffel, chokladkräm och mjuk chokladglasyr
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crémeaux chocolat, fin chokladkräm till tårta och dessert
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gianduja, hemlagad mjuk chokladnougat
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Wienernougat, klassisk julgodis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ischoklad med russin och rispuffar
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ischoklad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Radiokaka, källarkaka, Kalter Hund - ischokladkaka
Tid: 30 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Nötbomber
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina