21 recept med Vita såser, bechamelsåser
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Chiliyoghurt med persilja
Passar till stekt kött och fisk. Även som dippsås.
Tid: 12 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Lunchfrämjandet
94 Kcal / 100g
119 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Enkel löksås, bondsås
Löksås i sin enklaste form kallas bondsås, ursprungligen bestående av stekf...
Tid: 8 min , Svarighet: Lätt, Kock:
117 Kcal / 100g
132 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Béchamel, vit grundsås
Naturell används grundsåsen till ägg, lutfisk och paltbröd, ibland till ljust...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
125 Kcal / 100g
119 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Sauce Aurore, vit grundsås med tomatsmak
Såsen passar till ägg, ljust kött som kyckling, kalkon, kalv, lamm, grönsak...
Svarighet: Lätt, Kock:
137 Kcal / 100g
158 Kcal / portion
GBR (GI) 2 / portion
-
Sauce Nantura, fransk krämig skaldjurssås
Detta är ett förenklat recept där hummersoppa används. I Aguste Escoffiers ...
Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
155 Kcal / 100g
159 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Sauce soubise, vit löksås
Se film, klicka på "Sauce Recipe STV" under bilden. Bildreceptet ...
Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Kock:
156 Kcal / 100g
282 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Sauce Mornay, klassisk gratängsås
Mornaysås är en klassisk gratängsås, men som sådan bör den inte innehålla ägg...
Svarighet: Lätt, Kock: Larousse Gastronomique
171 Kcal / 100g
185 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Sauce Parisienne/Sauce Allemande, béchamel med grädde och ägg
Såsen passar till ägg, tamfågel, fisk, varma förrätter och till gratäng. ...
Svarighet: Medel, Kock:
183 Kcal / 100g
192 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Sauce Crème, vit grundsås med grädde
Sauce Crème kan smaksättas på allehanda sätt, med ädelost, söt gelé, ans...
Svarighet: Lätt, Kock:
191 Kcal / 100g
206 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Crema al parmigiano, parmesansås/kräm
Crema al parmigiano är en béchamelsås (vit grundsås) med riven parmesan. I Sv...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
204 Kcal / 100g
220 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)