179 recept med Nöt, oxkött
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
- 
              
              Sjömansbiff - Boeuf Nelson - Bryggarbiff
Sjömansbiff är en klassisk maträtt tillagad av skivad fransyska, ytter- eller...
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Kock:
                89 Kcal / 100g
                480 Kcal / portion
                GBR (GI) 6 / portion
 - 
              
              Flankstekssandwich med snabba pickles, pepparrot och potatispuré
Laga gärna egen mörk buljong, se länk nedan.
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock:
                151 Kcal / 100g
                945 Kcal / portion
                GBR (GI) 4 / portion
 - 
              
              Rökt nötrulle till smörgåspålägg
Nötrulle är ett ganska tufft, fast kött som lämpar sig att när tillagad ski...
Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
                138 Kcal / 100g
                154 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Örtbräserad oxstek (nötstek)
Läs mer om nötstek > Klicka på länkarna under Kockskolan i ingredienslis...
Tid: 2 tim , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
                93 Kcal / 100g
                468 Kcal / portion
                GBR (GI) 6 / portion
 - 
              
              Entrecotestek primo - helstekt entrecôte
Steken bör ej vara under 1 kg, vilket är väl mycket för 4 personer eller färr...
Tid: 45 min (+ 3 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
                115 Kcal / 100g
                616 Kcal / portion
                GBR (GI) 8 / portion
 - 
              
              Ugnstekt nötrulle
Fryst kan köttet tillagas som tjälknöl, läs mer > Om tjälknöl.Kärntemper...
Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
                129 Kcal / 100g
                206 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Grillad lövbiff helt enkelt
Tid: 10 min , Svarighet: Lätt, Kock:
                125 Kcal / 100g
                619 Kcal / portion
                GBR (GI) 15 / portion
 - 
              
              Kryddstark bräserad oxsvans
Oxsvans är en underskattad vara. Prisvärt, lättlagat och mycket gott (läs m...
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
                103 Kcal / 100g
                618 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Honungs- och pepparglaserad fransyska med rostade rotfrukter och morotsdipp
Kocken rekomenderar naturbeteskött.Kärntemperatur kött ("innetemperatur&...
Tid: 2 tim (+ 4 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock:
                126 Kcal / 100g
                715 Kcal / portion
                GBR (GI) 3 / portion
 - 
              
              Tjälknöl med rostad selleriaioli
Den låga ugnstemperaturen ger saftigt kött som är jämnt genomstekt. Köttet bl...
Tid: 8 tim (+ 5 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
                173 Kcal / 100g
                729 Kcal / portion
                GBR (GI) 1 / portion