
Bräserad oxbringa med svamp och bacon
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 605

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2421 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 8%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så bräseras oxbringa > Äts ej
Så långkokas kött > Äts ej
Om bräsering > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min + 3 tim )
- Sätt ugnen på 150°C. Torka av köttet.
- Bryn: Hetta upp smör i stekpanna och bryn köttet runt om. Lägg i gryta eller ugnsfast form med fettsidan upp.
- Till bräsering: Skala lök, vitlök och morot. Fräs den gula löken glansig utan att bränna. Lägg i grytan, tillsätt timjan och vitlök. Slå på vin och buljong upp till halva steken.
- Ugn: Lägg på lock. Sätt in grytan i ugnen tills mört (2-4 timmar). Prova med gaffel.
- Lyft upp köttet. Lägg det i press (läs mer > Så bräseras oxbringa).
- Tillbehör: Borsta potatisen ren i kallt vatten.
- Sås: Sila stekskyn. Koka ihop tills hälften återstår. Red av med maizena utrört i lite kallt vatten.
- Stek bacon knaprigt. Lägg över på fat. Skär svampen i mindre bitar och stek i smör.
- Servera: Skär upp köttet i skivor. Värm det i lite av såsen. Tillsätt svamp och bacon. Garnera med lite persilja. Servera med potatis.