
Enkel burgundisk köttgryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 585

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2339 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 3%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så långkokas kött > Äts ej
Så lagas köttgrytor > Äts ej
Om pot au feu > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min + 1 tim 30 min )
- Lägg kött och syltlök (utan spad) i gryta. Tillsätt vatten, vin och fond. Låt småkoka i cirka 1,5 timme.
- Efter halva koktiden: Skala potatis och skär i bitar. Lägg ner potatisen i grytan.
- Smaka på köttet om det är klart. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva pain riche eller annat färskt bröd och servera till grytan.
Kockens kommentar
Burgundisk = från Bourgogne, Frankrike, det vill säga Bourgogne.
Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.