
Teriyaki, biff med chili och schalottenlök
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 613

GBR (GI) / port: 10
Recept: 2451 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 1%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 3 tim )
- Marinera: Skala och pressa vitlök. Riv ingefära. Hacka koriander. Blanda marinadingredienserna. Skiva köttet ganska tunt och lägg i marinaden. Täck med plastfilm. Låt stå i rumstemperatur 2-3 timmar. Ta upp köttet. Spar marinaden.
- Lägg haricot verts i kokande vatten och låt sjuda i 3-5 minuter. Skölj i kallt vatten för att stoppa efterkokning. Låt rinna av.
- Skala och skiva schalottenlök på längden. Blanda lök och bönor med lite olja.
- Hetta upp en grillpanna på högsta värme tills den börjar ryka. Grilla köttet 1-2 minuter på var sida, köttet skall inte vara genomstekt (rosarött innuti). Ta ur och låt vila.
- Grilla lök och bönor någon minut tills de fått färg.
- Sås: Koka upp resterande marinad och häll på köttet.
Kockens kommentar
Teriyaki är japanska, teri = glansig och yaki = grillat, dvs grillat kött eller fisk som marinerats eller penslats med en glaze baserad på söt soja.