Teriyaki, biff med chili och schalottenlök
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om chilisåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Teriyaki, biff med chili och schalottenlök

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 613

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2451 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 1%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 605 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om chilisåser > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min + 3 tim )

  1. Marinera: Skala och pressa vitlök. Riv ingefära. Hacka koriander. Blanda marinadingredienserna. Skiva köttet ganska tunt och lägg i marinaden. Täck med plastfilm. Låt stå i rumstemperatur 2-3 timmar. Ta upp köttet. Spar marinaden.
  2. Lägg haricot verts i kokande vatten och låt sjuda i 3-5 minuter. Skölj i kallt vatten för att stoppa efterkokning. Låt rinna av.
  3. Skala och skiva schalottenlök på längden. Blanda lök och bönor med lite olja.
  4. Hetta upp en grillpanna på högsta värme tills den börjar ryka. Grilla köttet 1-2 minuter på var sida, köttet skall inte vara genomstekt (rosarött innuti). Ta ur och låt vila.
  5. Grilla lök och bönor någon minut tills de fått färg.
  6. Sås: Koka upp resterande marinad och häll på köttet.

Kockens kommentar

Teriyaki är japanska, teri = glansig och yaki = grillat, dvs grillat kött eller fisk som marinerats eller penslats med en glaze baserad på söt soja.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem