Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 591

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2366 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 9%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Ugn 200°C. Skrubba och dela potatisen, rotsellerin och morötterna grovt. Skala och dela löken. Blanda med olivolja, salt och vitpeppar i en ugnsform.
- Rosta ca 40 minuter i mitten av ugnen se till att potatisen ligger med snittytan uppåt så fastnar den inte. Ta ut allt när dom är mjuka sänk ugnen till 150°C.
- Bryn köttet i smör. Sätt in pannan i ugnen och låt gå ca 10 minuter, känn på köttet med ett finger är det samma motstånd som hakan är medium.
- Lägg upp rotfrukterna på tallrikar och lägg köttet ovanpå. Toppa med en klick färskost, garnera med grönt. Ett rött vin från Sydamerika gjort av druvan Cabernet sauvignon är gott till.