Oxfilé surpris med rödvinssås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Kockskolan:

 

Så ugnssteks oxfilé >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Oxfilé surpris med rödvinssås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 187

Kcal / portion: 597

GBR (GI) / port: 2

Recept: 4777 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 11%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 319 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så ugnssteks oxfilé > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

...

Skapat av
Arla

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Skiva oxfilé. Salta och peppra köttet.
  2. Bryn hastigt i smör i en het stekpanna. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat, låt kallna.
  3. Riv ost. Grovhacka valnötter. Rör ihop ost, nötter och crème fraiche.
  4. Sås: Skala och finhacka lök. Koka tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar cirka 5 minuter. Vispa ner maizena utrört i lite vatten. Hit kan du förbereda.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Klyftpotatis: Skrubba potatisen och avlägsna fula fläckar, men behåll i övrigt skalen. Skär i klyftor. Lägg på ugnsplåt eller i ugnsform. Häll lite olja på klyftorna och strö på lite salt eller örtkrydda. Stek mitt i ugnen i 20-25 minuter till fin gyllenbrun färg. Rör om någon gång.
  7. Filé: Lägg oströran på köttet. Stek i mitten av ugnen till kärntemperaturen 58°C, i cirka 10 minuter om köttet önskas rosa.
  8. Värm såsen. Vispa ner smör i klickar. Servera köttet med såsen och klyftpotatis.

Kockens kommentar

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.


Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem