229 recept med Buljong, såser, röror
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Parmesanskum (skumsås)
Passar väl till fisk och pasta. Invispat syre i såsen förhöjer smakuppleve...
Tid: 20 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
369 Kcal / 100g
84 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Salsa marinara, klassisk italiensk tomatsås
Marinara (it = sjömanshatt, men här syftar man på begreppet marinera)....
Tid: 30 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Kockskolan
117 Kcal / 100g
135 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Hummus med tahini, tillbehör till mat
Variera gärna smaken med olika kryddor enligt egen smak, t.ex. med chilipulve...
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
185 Kcal / 100g
193 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
-
Sauce Aurore, vit grundsås med tomatsmak
Såsen passar till ägg, ljust kött som kyckling, kalkon, kalv, lamm, grönsak...
Svarighet: Lätt, Kock:
137 Kcal / 100g
158 Kcal / portion
GBR (GI) 2 / portion
-
Enkel barbequesås, grillsås
Passar som grillsås eller som marinad till kött.
Tid: 30 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
145 Kcal / 100g
132 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Rhode Islandsås, klassisk svensk sås
Det finns många varianter av såsen med olika blandning av majonnäs, gräddfil ...
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
607 Kcal / 100g
547 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Mannerströms vitvinssås
Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Kock:
211 Kcal / 100g
203 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Beurre blanc Nantais ou Anjou, klassisk fransk ljus fisksås
Denna berömda sås serveras traditionellt till gädda (brochet au beuerre bla...
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
675 Kcal / 100g
743 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Sauce Nénette, krämig stekskysås med senap
Denna franska sås är klassisk till grytstekta (bräserade) fläskkotletter, C...
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
447 Kcal / 100g
456 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Enkel svensk brun grundsås med tärning eller koncentrerad fond
Vetemjöl kan ge mjölsmak åt såsen om den inte sjudes lång stund. Används matl...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
49 Kcal / 100g
52 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)