
Parmesanskum (skumsås)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 369

Kcal / portion: 84

GBR (GI) / port: 0
Recept: 673 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 35%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till pasta, pizza > Äts ej
Om vattenförändringar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Skala och skär palsternacka och rotselleri i små bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
- Fräs rotfrukter och lök i smör utan att bränna tills de mjuknar, cirka 5 minuter.
- Slå på buljong och vitt vin och låt koka ihop till hälften.
- Tillsätt grädden och koka ytterligare 5 minuter.
- Sila. Blanda ner parmesanen i såsen och låt smälta.
- Mixa till skum med en stavmixer inför servering.
Kockens kommentar
Passar väl till fisk och pasta. Invispat syre i såsen förhöjer smakupplevelsen. Jämför grädde med vispad grädde. En skummad sås serveras alltid direkt. Läs mer > Om sås och såser.Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)