Parmesanskum (skumsås)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 369
            Kcal / portion: 84
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 673 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 35%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till pasta, pizza > Äts ej
Om vattenförändringar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Skala och skär palsternacka och rotselleri i små bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
 - Fräs rotfrukter och lök i smör utan att bränna tills de mjuknar, cirka 5 minuter.
 - Slå på buljong och vitt vin och låt koka ihop till hälften.
 - Tillsätt grädden och koka ytterligare 5 minuter.
 - Sila. Blanda ner parmesanen i såsen och låt smälta.
 - Mixa till skum med en stavmixer inför servering.
 
Kockens kommentar
Passar väl till fisk och pasta. Invispat syre i såsen förhöjer smakupplevelsen. Jämför grädde med vispad grädde. En skummad sås serveras alltid direkt. Läs mer > Om sås och såser.Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)