Sauce Nénette, krämig stekskysås med senap
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 447
            Kcal / portion: 456
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 1369 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 45%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om vattenförändringar > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (15 min )
Denna sås tillagas av steksky från bräserat kött.
- Under tiden köttet bräserar sjudes grädden ner tills 2-3-delar återstår. Salta och peppra lätt.
 - Finhacka basilika eller annan bladkrydda om så önskas.
 - Rör ihop senapspulver med tomatpuré i en liten skål och vispa ner i den heta grädden. Ställ åt sidan.
 - När köttet är färdigstekt avfettas skyn. Grädden tillsätts och allt får sjuda i 3-4 minuter. Smaka av och tillsätt hackad basilika. Häll såsen över köttet.
 
Kockens kommentar
Denna franska sås är klassisk till grytstekta (bräserade) fläskkotletter, Côtes de Pork Poêlées.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)