
Sauce Nénette, krämig stekskysås med senap
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 447

Kcal / portion: 456

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1369 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 45%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om vattenförändringar > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (15 min )
Denna sås tillagas av steksky från bräserat kött.
- Under tiden köttet bräserar sjudes grädden ner tills 2-3-delar återstår. Salta och peppra lätt.
- Finhacka basilika eller annan bladkrydda om så önskas.
- Rör ihop senapspulver med tomatpuré i en liten skål och vispa ner i den heta grädden. Ställ åt sidan.
- När köttet är färdigstekt avfettas skyn. Grädden tillsätts och allt får sjuda i 3-4 minuter. Smaka av och tillsätt hackad basilika. Häll såsen över köttet.
Kockens kommentar
Denna franska sås är klassisk till grytstekta (bräserade) fläskkotletter, Côtes de Pork Poêlées.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)