Mat och kunskap för hemmakockar
  • Logga in/bli medlem
  • |
  • Om Kunskapskokboken
  • |
  • Om cookies
  • |
  • Kontakta oss

Allt Recept Kokkonst Varufakta Dryck Drink Mathälsa
  • Hem
  • Recept
  • Kokkonst
  • Mathälsa
  • Varufakta
  • Dryck
  • Drink
  • Inköpslista
  • Mitt kök
  • Här är du:
  • Dietkoll
  • » Hälsa, viktkoll, miljö
  • » Tillsatser i mat
E127 Erytrosin ?

Fotograf/bild: Triveni Chemicals

E127 Erytrosin ?

skriv ut E127 Erytrosin ? Skriv ut dryck

Engelsk översättning Erythrosine

Grupper inom
Färgtillsatser:

? = omstridd tillsats

E100 Kurkumin

E101 Riboflavin

E102 Tartrazin ??

E104 Kinolingult ?

E110 Para-orange ??

E120 Karmin ?

E122 Azorubin ??

E123 Amarant ??

E124 Nykockin ??

E127 Erytrosin ?

(E128 Röd 2G) ?

E129 Allurarött ??

E131 Patentblått V ?

E132 Indigotin, indigokarmin

E133 Briljantblått FCF

E140 Klorofyller, klorofylliner

E141 Klorofyllkopparkomplex

E142 Grön S

E150a Sockerkulör

E150b Sockerkulör kaustiksulfitprocessen

E150c Sockerkulör ammoniakprocessen

E150d Sockerkulör ammoniaksufitprocessen

E151 Briljantsvart BN ??

E153 Vegetabiliskt kol

(E154 Brun FK) ??

E155 Brun HT ??

E160a Karotener

E160b Annattoextrakt

E160c Paprikaoleoresin

E160d Lycopen

E160e Beta-apo-8´-karotenal

E161b Lutein

(E161g Kantaxantin ?

E162 Rödbetsrött

E163 Antocyaner

E170 Kalciumkarbonat

E171 Titandioxid

E172 Järnoxider, järnhydroxider

E173 Aluminium

E174 Silver

E175 Guld

E180 Litolrubin BK ??

E127 Erytrosin är ett rött jodhaltigt färgämne (läs mer > Färgtillsatser).

Framställning: Syntetiskt (kemiskt-tekniskt).

Hälsa: Färgämnet har ifrågasatts. Misstänks kunna vara cancerframkallande. Anses farligare än AZO-färger.


SÅ ANVÄNDS ERYTROSIN

Får endast användas till cocktailbär och kanderade körsbär.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2016-07

Läs mer

Färgtillsatser

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj

Innehållsförteckning

  • Tillsatser i mat
  • Om tillsatser i mat
  • Om tillsatser i dryck
  • Färgtillsatser
  • Konserveringstillsatser
  • Tillsatta antioxidanter
  • Tillsatta konsistensgivare
  • Tillsatta sötningsmedel
  • Surhetsregulatorer
  • Klumpförebyggande medel
  • Smakförstärkare
  • Ytbehandlingsmedel
  • Aromtillsatser
  • Övriga tillsatser

Kunskapskokboken © | Mail: kontakt@kunskapskokboken.se | Ansvarig utgivare: Krister Hanner