Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
E410 Fruktkärnmjöl ¤
(E410 fruktkärnmjöl, carobpulver = stabiliseringsmedel från johannesbrödkärnor)
E410 lucust bean gum, carob gum = stabilizer from carob seeds
E410 gomme de caroube = stabilisateur de graines caroube
E410 gomma di carruba = stabilizzante da semi di carrube
E410 Johannisbrotgummi = Stabilisator aus Johannisbrotkernen
E410 goma garrofín, goma de algarrobo = estabilizador de semillas de algarrobo
Grupper inom
Tillsatta konsistensgivare:
E405 1,2-Propylen-glykolalginat
E414 Gummi arabicum, akasiagummi
E425 Konjakgummi, konjakgjukomannan ?
E432 Polyoxietylen-sorbitanmonolaurat
E433 Polyoxietylen-sorbitanmonoofeat
E434 Polyoxietylen-sorbitanmonopalmitrat
E435 Polyoxietylen-sorbitanmonostearat
E436 Polyoxietylen-sorbitantristearat
E445 Glycerolestrar av trähartser
E450 Natrium-, kalium- kaciumdifosfater
E451 Natrium-, kaliumtrifosfater
E452 Natrium-. kalium-, kalciumpolyfosfater...
E460 Microkristallinisk cellulosa, cellulosapulver
E464 Hydroxipropylmetylcellulosa
E466 Karboximetylcellulosa, cellulosagummi...
E468 Tvärbunden natriumkarboximetylcellulosa ?
E469 Enzymatisk hydrolyserad karboximetyl...?
E470a Natrium-, kalium-, kalciumfosfater av fettsyror
E470b Magnesiumsalter av fettsyror
E471 Monoglycerider, diglycerider av fettsyror
E472a Monoglycerider, diglyceriders ättikssyraestrar
E472b Mono-, diglyceriders mjölksyraestrar
E472c Mono-, diglyceriders citronsyraestrar
E472d Mono-, diglyceriders vinsyraestrar
E472e Mono-, diglyceriders mono- och...
E472f Blandade ättik- och vinsyraestrar av...
E473 Sackarosestrar av fettsyror
E474 Sackarosestrar i blandning med mono- och...
E475 Polyglycerolestrar av fettsyror
E476 Polyglycerolpolyicinoleat
E477 1,2-Propylenglykolestrar av fettsyror
E479b Termiskt oxiderad sojabönolja ...?
E481 Natriumstearoyl-2-laktylat
E482 Kalciumstearoyl-2-laktylat
E1413 Fosfaterat distärkelsefosfat
E1414 Acetylerat distärkelsefosfat
E1422 Acetylerat distärkelseadipat
E1442 Hydroxipropyldistärkelsefosfat
E1450 Natriumoktenylsuccinatstärkelse
E410 Fruktkärnmjöl (carobpulver)
Förtjocknings- och stabiliseringsmedel framställt från frökärnor från johannsbröd. Läs mer > Fruktkärnmjöl.
Används t.ex. i glass, lättcrèmefraiche.
Hälsa: Risk för överkänslighetsreaktioner hos personer som reagerar på ärter, bönor, jordnötter.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2023-01