E410 Fruktkärnmjöl ¤

E410 Fruktkärnmjöl ¤

(E410 fruktkärnmjöl, carobpulver = stabiliseringsmedel från johannesbrödkärnor)

Engelsk översättning E410 lucust bean gum, carob gum = stabilizer from carob seeds

Fransk översättning E410 gomme de caroube = stabilisateur de graines caroube

Italiensk översättning E410 gomma di carruba = stabilizzante da semi di carrube

Tysk översättning E410 Johannisbrotgummi = Stabilisator aus Johannisbrotkernen

Spansk översättning E410 goma garrofín, goma de algarrobo = estabilizador de semillas de algarrobo

E410 Fruktkärnmjöl (carobpulver)

Förtjocknings- och stabiliseringsmedel framställt från frökärnor från johannsbröd. Läs mer > Fruktkärnmjöl.

Används t.ex. i glass, lättcrèmefraiche.

Hälsa
: Risk för överkänslighetsreaktioner hos personer som reagerar på ärter, bönor, jordnötter.

©
 Kunskapskokboken. Reviderat 2023-01