
Matkvarnar
(matkvarn, köttkvarn, moskvarn)
food mill, eng: food-meat mincer, USA: meat grinder
moulin à légumes, hache-viande
mulino alimentare, tritacarne
Lebensmittelmühle, Fleischwolf, gewolfert im Fleischwolf
molino de alimentos, máquina de picar carne
Matvarn används främst till att mala ner (segt) kött till färs, så att det blir enklare att tillaga och behagligare att förtära, men också till annat som att passera frukt (läs mer > Om frukt och bärmos). Det finns manuella och elektriska köttkvarnar med olika skivor som ger olika malningsgrad. Hushållsassistenter har ofta tillsatser för köttmalning. Läs mer > Hushållsmaskiner.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-05
Läs mer
Recept med Matkvarnar
Det finns 7 recept med Matkvarnar
-
Konserverad äppelmos
Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad mexikansk majsmassa till tortillas
Tid: 1 tim (+ 12 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Apple butter, amerikansk äppelmarmelad
Tid: 2 tim , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad grynkorv och trôtebulla, klassisk västgötakorv
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad västerlösakorv, klassisk spickekorv
Tid: 1 tim 30 min (+ 24 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Enligt fotograf ovan
-
Hemlagad korvstoppad bratwurst
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svarighet: Avancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fin kalvsylta
Tid: 2 tim (+ 10 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan