Bli medlem (gratis)
Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Hemlagad korvstoppad bratwurst
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 221

Kcal / portion: 1141

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4565 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 20%
Fett: 15%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalvkött (benfritt) 1.0 kilo 27%
Sidfläsk färsk 1.0 kilo 59%
Mjölk 5.0 dl 7%
Buljongtärning 2.0 styck 1%
Ägg 2.0 styck 3%
Nitritsalt 50.0 gram 0%
Vitpeppar 5.0 tsk 1%
Kummin hel 3.5 msk 2%
Muskot mald 1.5 tsk 0%
Kardemumma mald 1.5 tsk 0%
Kryddpeppar 1.0 tsk 0%
Mejram torkad 1.5 tsk 0%
Muskotblomma 3.0 gram 0%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Persilja 10.0 gram 0%
Kockskolan:
Köttkvarn > Äts ej
Korvstoppare > Äts ej
Grillpanna > Äts ej
Om korv > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim + 2 tim )
- Värm mjölk med buljongtärningar tills buljongen har löst sig. Ställ in i frysen. När det har fryst krossa den. Dela upp buljongmjölken och saltet så det finns med i varje omgång du mixar.
- Mal kött och fläsk grovt var för sig i separata kärl. Håll det kallt hela tiden.
- Mixa kalvköttet i en assistent med knivar tillsammans med fryst mjölkbuljong och salt. Kan du inte mixa hela mängden kör lite i taget.
- Mixa sidfläsket med frusen buljongmjölk och salt. Sidfläsket mixas sist då det lätt smetar och inte binder isen lika bra som kalvköttet.
- Blanda kött, fläsk, ägg och övriga ingredienser väl.
- Stoppa smeten i svinfjälster 28-30 millimeter tjocka. Knyt av fina ”brattisar” på 15-18 centimeters längd.
- Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i korvarna när det kokar. Nu ska korvarna ligga i vattnet cirka 20 minuter och det får inte koka, då spricker korvarna. Kyl därefter korvarna med rinnande, iskallt vatten. Nu kan korven frysas eller sparas i kylskåpet några dagar.
- Stek: Snitta några snitt på varje sida av korven. Stek eller grilla. Servera gärna med surkål.
Kockens kommentar
Läs mer om korvstoppning > Om korv.Fler recept inom Pannstekt korv
Liknande recept som Hemlagad korvstoppad bratwurst
-
Bratwurst på gul paprikabädd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stångkorv special
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bangers and mash
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Taylor & Jones
-
Salsiccia med senapspotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammkorv med olivpotatissallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Nürnberger i bacon
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt fläskkorv med senapspotatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad korvstoppad bratwurst
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Korvpanna med potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan