Hemlagad grillad lammkorv

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Hemlagad grillad lammkorv

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lammfärs

1.0 

kilo

Fläskfärs

0.5 

kilo

Bacon

100.0 

gram

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Paprikapulver

0.5 

dl

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Nitritsalt

4.0 

msk

Vatten

0.5 

dl

Spiskummin mald

0.5 

dl

Fjälster

1.0 

styck

Korvstoppare >

 

 

 

Tillbehör:

 

Aubergine

2.0 

styck

Olivolja

0.5 

dl

Timjan

1.0 

msk

Schalottenlök finhackad

1.0 

msk

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Oliver svarta avrunna

50.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om korv, tillverkning >

 

 

Så saltas, rimmas kött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 239

Kcal / portion: 1205

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4820 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 19%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 503 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammfärs 1.0 kilo 51%

Fläskfärs 0.5 kilo 25%

Bacon 100.0 gram 7%

Chilifrukt röd 1.0 styck 0%

Paprikapulver 0.5 dl 1%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Nitritsalt 4.0 msk 0%

Vatten 0.5 dl 0%

Spiskummin mald 0.5 dl 2%

Fjälster 1.0 styck %

Korvstoppare > Äts ej

 

Tillbehör:

Aubergine 2.0 styck 3%

Olivolja 0.5 dl 8%

Timjan 1.0 msk 0%

Schalottenlök finhackad 1.0 msk 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Oliver svarta avrunna 50.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Om korv, tillverkning > Äts ej

Så saltas, rimmas kött > Äts ej

Tillagning (40 min + 24 tim )

  1. Finhacka bacon, vitlök och chili. Blanda alla ingredienser till korven utom fjälster.
  2. Stoppa korv: Skölj korvfjälster i rikligt med vatten. Knyt ihop ena ändan. Stoppa korven med en korvstoppare (korvspruta), eller en rejäl spritspåse Fördela smeten jämt och fyll inte för hårt. Knyt ihop. Man behöver vara två för detta arbete.
  3. Plasta in och ställ i kylen över natten för att smeten ska få mogna.
  4. Sätt ugnen på 175°C.
  5. Tillbehör: Dela aubergin på längden. Baka den mjuk i ugnen, cirka 20 minuter.
  6. Hacka oliver och schalottenlök och fräs det i olivolja.
  7. Gröp ur auberginen och grovhacka. Blanda med lökfräset. Koka mjukt. Mixa slätt. Salta och peppra.
  8. Tänd grillen. Lägg på korven och stek den klar.

Kockens kommentar

Nitritsalt är vanligt bordssalt som blandas med natriumnitrit. Saltet konserverar och gör köttet rödare. Det går att köpa på nätet eller prata med charken i närmaste livsmedelsäffär. Korv som inte saltats ordentligt kan bli livsfarliga bakteriehärdar vid långvarig förvaring. Läs mer och om saltning av kött > Så saltas, rimmas kött. Läs mer om korvtillverkning, se > Om korv.

Fler recept inom Hemmagjord stoppad korv

Liknande recept som Hemlagad grillad lammkorv