Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Hemlagad grillad lammkorv
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 239
Kcal / portion: 1205
GBR (GI) / port: 0
Recept: 4820 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 19%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lammfärs 1.0 kilo 51%
Fläskfärs 0.5 kilo 25%
Bacon 100.0 gram 7%
Chilifrukt röd 1.0 styck 0%
Paprikapulver 0.5 dl 1%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Nitritsalt 4.0 msk 0%
Vatten 0.5 dl 0%
Spiskummin mald 0.5 dl 2%
Fjälster 1.0 styck %
Korvstoppare > Äts ej
Tillbehör:
Aubergine 2.0 styck 3%
Olivolja 0.5 dl 8%
Timjan 1.0 msk 0%
Schalottenlök finhackad 1.0 msk 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Oliver svarta avrunna 50.0 gram 1%
Kockskolan:
Om korv, tillverkning > Äts ej
Så saltas, rimmas kött > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min + 24 tim )
- Finhacka bacon, vitlök och chili. Blanda alla ingredienser till korven utom fjälster.
- Stoppa korv: Skölj korvfjälster i rikligt med vatten. Knyt ihop ena ändan. Stoppa korven med en korvstoppare (korvspruta), eller en rejäl spritspåse Fördela smeten jämt och fyll inte för hårt. Knyt ihop. Man behöver vara två för detta arbete.
- Plasta in och ställ i kylen över natten för att smeten ska få mogna.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Tillbehör: Dela aubergin på längden. Baka den mjuk i ugnen, cirka 20 minuter.
- Hacka oliver och schalottenlök och fräs det i olivolja.
- Gröp ur auberginen och grovhacka. Blanda med lökfräset. Koka mjukt. Mixa slätt. Salta och peppra.
- Tänd grillen. Lägg på korven och stek den klar.
Kockens kommentar
Nitritsalt är vanligt bordssalt som blandas med natriumnitrit. Saltet konserverar och gör köttet rödare. Det går att köpa på nätet eller prata med charken i närmaste livsmedelsäffär. Korv som inte saltats ordentligt kan bli livsfarliga bakteriehärdar vid långvarig förvaring. Läs mer och om saltning av kött > Så saltas, rimmas kött. Läs mer om korvtillverkning, se > Om korv.
Fler recept inom Hemmagjord stoppad korv
Liknande recept som Hemlagad grillad lammkorv
-
Hemlagad grynkorv och trôtebulla, klassisk västgötakorv
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad korvstoppad bratwurst
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hemlagad västerlösakorv, klassisk spickekorv
Tid: 1 tim 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Enligt fotograf ovan
-
Hemlagad grillad lammkorv
Tid: 40 min (+ 24 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan