
Frasiga spenatvåfflor passande till plockmat
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 273

Kcal / portion: 95

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3800 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 13%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas våfflor > Äts ej
Våffeljärn > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (45 min + 30 min )
- Smet: Smält smör försiktigt, det skall inte koka. Låt svalna, men snabbkyl inte hett smör.
- Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Tillsätt mjölk, ägg och smält smör. Vispa ordentligt. Smeten ska vara tjockflytande.
- Tillsätt babyspenat med en mixerstav.
- Låt smeten helst stå svalt i 30 minuter.
- Tillbehör: Förbered valfritt tillbehör. Se receptexempel via länkar nedan.
- Grädda: Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen med matfett första gången. Vispa upp smeten mellan omgångarna, mjölet sjunker till botten.
- Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den. Grädda våfflan gyllenbrun. Undvik att öppna locket i förtid. Ta tid vad som behövs per våffla.
- Lägg över på galler, ej på varandra.
- Servera våfflorna nygräddade med tillbehör. De är som allra godast när de ännu är varma.
Kockens kommentar
Dessa våfflor passar som plockmat med matigt tillbehör som skinka, lax, löjrom och liknande. En annan slags våffla passande som plockmat är potatisvåfflor. Se recept via länkar nedan. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.